Verdens fineste Anny (nå seks måneder): Resultatet av den vanskelige beslutningen ble født med beina først på Lillehammer sykehus en regntung søndag i august. Anny! - Vi hadde flaks som fikk møte de rette personene, se og høre, akkurat da vi trengte det, sier mamma Turid-Anne Drageset.
Verdens fineste Anny (nå seks måneder): Resultatet av den vanskelige beslutningen ble født med beina først på Lillehammer sykehus en regntung søndag i august. Anny! - Vi hadde flaks som fikk møte de rette personene, se og høre, akkurat da vi trengte det, sier mamma Turid-Anne Drageset.Vis mer

Anny fikk leve fordi mamma ombestemte seg

De aller fleste gravide som finner ut at fosteret har Downs velger abort. Anny fikk leve likevel. Her er folka som faktisk fins.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I fjor vinter: Turid-Anne Drageset (42) har et liv inne i magen og vet ikke hva hun skal gjøre. Hun sitter i et seminarrom på Ullevål sykehushotell, i en hesteskoformasjon med fremmede mennesker. Ingen i dette rommet hadde sett for seg at de skulle sitte her, sammen i den tørre lufta med lunken kaffe i koppene, i en slags ufrivillig klubb. Rundt omkring i rommet står barnevogner parkert med babyer oppi. De andre kursdeltakerne er allerede mammaer og pappaer. De sitter i hestesko fordi barnet som nettopp har kommet ikke er det de trodde de skulle få. Men et annet.

Hva vil det si å ha tre versjoner av kromosom 21 i hver eneste celle i kroppen? Kromosom 21 inneholder bare 1,5 prosent av menneskets totale mengde DNA. Likevel er framtida avlyst. Det høres i hvert fall sånn ut:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn