- Åpne landskap er til for å spare penger

Arbeidsforholdene blir ikke bedre, tvert imot, mener ekspertene.

DÅRLIGERE HELSE: Knut Inge Fostervolds forskning viser en generell sammenheng mellom helsestatus og kontortype. Personer i mellomstore og små landskap hadde dårligst helse, mens personer som arbeider på cellekontor har best helse. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphoto.com.
DÅRLIGERE HELSE: Knut Inge Fostervolds forskning viser en generell sammenheng mellom helsestatus og kontortype. Personer i mellomstore og små landskap hadde dårligst helse, mens personer som arbeider på cellekontor har best helse. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphoto.com. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å sitte i kontorlandskap har både fordeler og ulemper ved seg.

Fordelen er at man kan skape et godt og sosialt arbeidsmiljø ,man kan la seg inspirere av folkene rundt seg, lufte idéer og tanker, og terskelen for å samarbeide gjerne blir lavere.

Ulempen er at man kan bli stresset av støy, avbrutt i en god arbeidsflyt eller kjenne på at man mister deler av privatlivet. Kontorlandskap i bedrifter har blitt svært vanlig de siste 30 årene.

Likevel er det mye forskning som peker i negativ retning når det gjelder kontorlandskap.

Mye støy Truls Gjestland, støyforsker ved SINTEF, sier til Kvinneguiden at han har store motforestillinger mot å jobbe i et åpent kontorlandskap:

- For høyt støynivå nedsetter den mentale yteevnene og gjør det vanskelig å konsentrere seg, sier Gjestland til Kvinneguiden og forklarer:

- Arbeidstilsynet har en grense på 55 desibel (i mest støyende time) for arbeid som krever konsentrasjon og mulighet for uanstrengt samtale, men samtidig anbefaler de et nivå på 45 desibel. Det er i praksis umulig å oppnå så lave nivå i et kontorlandskap der det er en del mennesker til stede, sier Gjestland til Kvinneguiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer