Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Oslo Lufthavn

Åpner for at «skrekkens terminal» kan bli permanent

Terminalen skulle være midlertidig.

KAN BLI PERMANENT: Denne terminalen ble åpnet for seks år siden og planen var at den skulle brukes fram til 2017. Nå kan den bli permanent. Foto: Avinor
KAN BLI PERMANENT: Denne terminalen ble åpnet for seks år siden og planen var at den skulle brukes fram til 2017. Nå kan den bli permanent. Foto: Avinor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pir Syd på Oslo Lufthavn skulle egentlig bare være midlertidig for å sikre plass til mange nok fly i påvente av at utbyggingen av hovedterminalen skulle bli ferdig i 2017, men nå åpnes det for at terminalen kan bli permanent, skriver reisenettstedet Flysmart24.no.

Siden terminalen ble åpnet, har den fått mye kritikk for at man må bruke lang tid på å gå fra sikkerhetskontrollen til gaten. I tillegg var det ikke kafeer eller kiosker der. Ifølge nettstedet ble den kalt «skrekkens terminal».

Oslo Lufthavn skal nå være i samtaler med Ullensaker kommune om å gjøre terminalen permanent, ifølge nettstedet.

DRAMATISK: Full beredskap måtte settes inn på Gardermoen da en tankbil med 40 000 liter flydrivstoff kantret og rullet rundt i fjor høst. Video: Fra serien «OSL 24-7» på Viasat 4. Vis mer Vis mer

Vil ikke bekrefte

Kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn sier at de ennå ikke har bestemt framtida til terminalbygget.

- Det er foreløpig ikke tatt en avgjørelse rundt framtida til Pir Syd. Vi jobber med planer for videre bruk. Vi kommer tilbake når det er mer å melde, sier Vangstein til Dagbladet.

Hensikten med å bygge den ekstra terminalen var også å slippe å busse passasjerene til flyene. Planen var at terminalen skulle brukes fram til 2017.

Vangstein sier at han på nåværende tidspunkt ikke vet når styret og ledelsen i Avinor vil bestemme seg.

Sparer tusenvis av bussturer

Terminalen ble åpnet september 2012 og kostet 160 millioner kroner. Mange innlandspassasjerer måtte før terminalen ble bygget ta buss til flyene på grunn av utbyggingen av flyplassen. Oslo Lufthavn estimerte at de ville spare 20 000 bussturer i året på den nye midlertidige piren.

Kapasiteten til terminalen, som har åtte utganger, er på 2,4 millioner passasjerer i året. Selve terminalen er 310 meter lang, og er knyttet til resten av innenriksterminalen med en 250 meter lang gangbru.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!