Åpner på lørdag: Har ikke hørt om så tidlig åpning av skianlegg i Norge noen gang

Geilo: - I helga blir det kjempeforhold.

SPENN PÅ SKIA: Det er fortsatt bladet på bjørka, men et nytt opplegg for kunstsnø gjør at Geilo skisenter åpner den første bakken allerede lørdag, melder Skiinfo.no. Foto: MUSTASCH MEDIA
SPENN PÅ SKIA: Det er fortsatt bladet på bjørka, men et nytt opplegg for kunstsnø gjør at Geilo skisenter åpner den første bakken allerede lørdag, melder Skiinfo.no. Foto: MUSTASCH MEDIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Et nytt opplegg for kunstsnø gjør at Geilo skisenter åpner den første bakken allerede lørdag, melder Skiinfo.no.

Redaktør i Skiinfo.no, Eirik Aspaas, har ikke hørt om tilsvarende tidlig åpning av et vinteråpent skianlegg i Norge tidligere.

- Ikke det jeg veit. Det snør jo ikke i Norge i september, sir han til Dagbladet.

Det unike nå er kombinasjonen av snøen som falt i fjor, og at det kan lages kunstsnø i plussgrader, forteller Aspaas.

- Blir kjempeforhold Etter sesongen i fjor ble det lagret over 30 000 kubikkmeter snø. 10 000 kubikkmeter har smeltet, men med over 20 000 kubikkmeter igjen var det mer enn nok for å lage en base med snø i bunn.

Det nye kunstsnøanlegg er laget slik at den trekker ut varmen av tilført vann slik at det fryses ned. Deretter blir dette til is som finkvernes og blåses ut over basen som vi lager med eksisterende snø, forklarer daglig leder i Geilo holiday, Henning Solhaug, til Skiinfo.no.

- Vi åpner en 400 meter lang og 30 meter bred nedfart, med en dybde på mellom 70 og 100 centimeter, sier Solhaug til Dagbladet, og skryter av overraskende bra kvalitet på snøen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.