Appen sjekker om du har hjerteflimmer

Snart kan du undersøke hjertet ditt med smarttelefonen.

FINGEREN: Bildet viser appen som skanner inn informasjonen fra fingeren gjennom kameralinsen, sett fra siden. Fingeren plasseres over linsen bak på kameraet. FOTO: Maria Løvik
FINGEREN: Bildet viser appen som skanner inn informasjonen fra fingeren gjennom kameralinsen, sett fra siden. Fingeren plasseres over linsen bak på kameraet. FOTO: Maria Løvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du en birkebeiner, er sjansen for å utvikle hjerteflimmer langt større enn hos resten av befolkningen. Ved hjelp av en ny app kan du snart sjekke hjertefrekvensen din helt selv.

Hjerteflimmer er en alvorlig folkesykdom, og nesten 70 000 nordmenn er rammet. Forstyrrelsene i hjerterytmen kan gi alvorlige hjerte- og karsykdommer og er årsaken til hvert femte hjerneslag.

Flere undersøkelser fra både Norge og utlandet viser at voksne menn som trener mye og utsetter seg for tøffe utholdenhetsidretter er i stor fare for å utvikle hjerteflimmer.

Ifølge en norsk studie som har fulgt birkebeinere i 30 år, rammes hver åttende deltaker av sykdommen.

Ny mobilteknologi skal gi treningsentusiaster og andre interesserte muligheten til å undersøke hjertet sitt på egenhånd, uten å måtte oppsøke lege.

Enkelt og lett tilgjengelig Ved hjelp av en ny mobilapplikasjon, utviklet av professor Ki Chon ved Worcester Polytechnic Institute i Massachusets, kan du snart undersøke om du lider av hjerteflimmer kun ved hjelp av smarttelefonen.

- Tanken er at alle folk, på en enkel og lett tilgjengelig måte, skal kunne sjekke sin egen helsetilstand, sier David McManus, kardiolog ved Universitetet i Massachusets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer