Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Appen som avslører hvor hekta du er på mobilen

Tør du prøve?

PÅ TIDE MED EN PAUSE: Bruker du for mye tid med mobilen? Få hjelp av denne appen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO
PÅ TIDE MED EN PAUSE: Bruker du for mye tid med mobilen? Få hjelp av denne appen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Hekta på mobilen din? Da er du ikke alene. Ifølge Forskning.no sjekker gjennomsnittsnordmannen nå smarttelefonen sin 150 ganger i løpet av et døgn, eller hvert sjette minutt.

Denne mobilavhengigheten har i senere tid utløst en bølge med tiltak relatert til såkalt «digital avrusning», der målet er å kutte ned på bruken.

Og da blir det selvfølgelig laget apper som kan hjelpe oss med akkurat det.

LES OGSÅ: SMS-tasting like farlig som promille

Finner tidstyvene QualityTime er en ny app for Android hvis formål er å gjøre deg mer bevisst på hvor mye tid du bruker med mobilen din.

Appen overvåker altså mobilbruken din, og kan fortelle deg blant annet hvor mye tid du bruker i de enkelte appene du har installert på mobilen dagen gjennom.

Bruksinformasjonen presenteres i en oversiktlig tidslinje, og du kan se statistikken på times-, dags- og ukesbasis.

I tillegg til å fortelle deg hvor mye du bruker appene dine, kan QualityTime også si hvor mange ganger du har låst opp telefonen i løpet av dagen rett fra varslingsmenyen til Android.

LES OGSÅ: NoPhone skal få deg til gjenoppdage den virkelige verden

Sett begrensninger Oppdager du at det er én spesikk app som stjeler mye oppmerksomhet, kan du sette opp et varsel som dukker opp når du har brukt den for lenge. På den måten kanskje du klarer å begrense bruken i løpet av dagen.

Det finnes også en egen pausemodus («Take a Break»), som stenger deg ute av telefonen for en angitt tidsperiode. Ja, du vil fortsatt kunne ringe ut i nødstilfelle, da.

I fremtiden skal det også bli mulig å koble til tjenesten IFTTT. Det betyr at du for eksempel vil kunne få Philips Hue-lyspærene dine til å blinke blått når du har brukt Facebook for mye, ifølge TechCrunch.

- Eller så kan mer enn 500 opplåsninger i løpet av en dag føre til en oppringing til din bedre halvdel, som skal gi deg huden full, skriver TechCrunch.

QualityTime er ikke den eneste appen i sin sjanger. Vi har omtalt flere av dem tidligere, inkludert BreakFree (Android) og Moment (iOS). Checky (Android, iOS) er et tredje alternativ.

Last ned:
QualityTime (Google Play, gratis)

LES OGSÅ: Slik reduserer du databruken på mobilen

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

SPERRE: Klarer du ikke å begrense deg selv? QualityTime hevder de kan hjelpe deg. Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO
SPERRE: Klarer du ikke å begrense deg selv? QualityTime hevder de kan hjelpe deg. Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO Vis mer