KJEKK PÅ TUR: Med Tripmode kan du enkelt velge hvilke Mac-programmer som skal ha tilgang til internett. Foto: TRIPMODE
KJEKK PÅ TUR: Med Tripmode kan du enkelt velge hvilke Mac-programmer som skal ha tilgang til internett. Foto: TRIPMODEVis mer

Appen som sparer deg for datatrafikk

Kjekt Mac-program for deg som ofte er på farten.

Dinside.no: Det er ikke overalt man har tilgang til internett, men heldigvis kan de fleste mobiltelefoner i dag settes opp som et trådløst tilgangspunkt, slik at man kan koble seg til telefonen fra PC-en og dermed surfe via mobilnettet.

NYTTIGE GUIDER:
• Slik deler du internett på Android 
• Slik deler du internett på iPhone 
• Slik deler du internett på Windows Phone

Men pass på: Kan bruke mye data En utfordring med denne løsningen er imidlertid at de fleste har en begrenset mengde mobildata i måneden, og at det fort kan bli dyrt å overskride grensen.

Særlig hvis du er i utlandet.

Det fikk en kollega erfare på utenlandstur forleden dag, der hun var nødt til å bruke nettet litt fra PC-en og delte nettilgang fra telefonen. Med e-postsynkronisering og andre bakgrunnstjenester kjørende, økte mobilregningen med en snau tusenlapp på ganske kort tid.

LES OGSÅ: Ti tips for lavere mobilregning i utlandet

Velg appene som får bruke data Tripmode er en kjekk OS X-app i så måte. Den kjører fra menylinja og lar deg enkelt velge hvilke programmer som skal få lov til å bruke nettet.

Ikke bare er det fordelaktig for å spare datatrafikken; det kan også være kjekt om du har dårlig dekning (og lav hastighet) og heller vil prioritere å høre på Spotify enn at jobb-e-posten skal hentes til maskinen, eller at bilder skal synkroniseres via iCloud.

Enkel i bruk Når du har installert Tripmode kjører den som nevnt fra menylinja, men er deaktivert. Du kan aktivere den manuelt på nettverket du er koblet til — ellers skal den være smart nok til å aktiveres når den oppdager at du er koblet til et trådløst nett fra telefonen din.

Du krysser enkelt og greit av og på de appene du vil at skal kunne sende og motta data via nettverket, og dette huskes så per nettverk.

Tripmode kan prøves ut gratis med ubegrenset funksjonalitet i én uke — deretter kan det brukes 15 minutter om dagen. Alternativt kan du betale for fullversjonen, som i disse dager er på tilbud til fem dollar, eller snaue 40 kroner med dagens kurs. Vanlig pris er åtte dollar; cirka 60 kroner.

Appen finner du på Tripmode.ch. Siden den bare kan kjøpes utenfor App Store kan det være at du må lempe litt på restriksjonene på maskinen for å installere programmet, men det får du i så fall beskjed om.

LES OGSÅ: Spar datatrafikk med Opera Max

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

VELG SELV: Her får både Mail og Chrome lov til å bruke nettrafikk, mens synkronisering av Dropbox-filer og andre ting får vente til senere.
VELG SELV: Her får både Mail og Chrome lov til å bruke nettrafikk, mens synkronisering av Dropbox-filer og andre ting får vente til senere. Vis mer