Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Apper som gjør dagen bedre

Vil du våkne mer uthvilt, få i deg nok vann og greie 100 armhevinger?

SMARTE TELEFONAPPER: Det finnes en app for alt. Her er noen som bidrar i hverdagen. FOTO: Produsent
SMARTE TELEFONAPPER: Det finnes en app for alt. Her er noen som bidrar i hverdagen. FOTO: Produsent Vis mer

Det er ikke gitt at du hiver deg på trenings- og slankebølgen i januar. Du kan likevel ta noen små grep for å bedre dagsformen. Faktisk er mobiltelefonen et ypperlig verktøy for å komme i gang med trening.

Her er tre nyttige apper til iPhone og Android-telefoner:

For å hente ned appene søker du på dem i App Store eller Android Market, alt etter hvilken plattform du har på telefonen din.

Få en bedre start på dagen Det finnes hjelpemidler som kan bestemme om du er et ødelagt vrak eller en liten sangfugl når du våkner om morgenen. Vi har testet en variant som faktisk fungerer.

SKÅNSOM VEKKING: Sleep Cycle vekker deg når du er klar for det.  FOTO: Mobili.no
SKÅNSOM VEKKING: Sleep Cycle vekker deg når du er klar for det. FOTO: Mobili.no Vis mer

Når du sover er du innom en hel del forskjellige søvnfaser, og du kan på kort tid veksle flere ganger mellom de forskjellige fasene. Om du bruker en vanlig, brutal vekkerklokke som ringer klokken 07.30 hver eneste morgen, har du garantert opplevd å våkne i en mer eller mindre zombielignende tilstand.

Det som da har skjedd, er at du brått er blitt revet ut av «dyp søvnstadiet». De gangene du har våknet uthvilt, har klokken ringt når du har vært inne i en langt lettere søvntilstand, og dermed vært mer mottagelig for å stå opp.

Det som er praktisk, er at de forskjellige stadiene er enkle å måle. Personer i dyp søvn ligger nemlig bom stille, mens personer i de lettere søvnstadiene beveger på seg.

NOK VANN: Apper som denne sørger for at du holder kontroll på vanninntaket.  FOTO: Mobili.no
NOK VANN: Apper som denne sørger for at du holder kontroll på vanninntaket. FOTO: Mobili.no Vis mer

Etter at mobiltelefoner fikk bevegelsessensorer, har det dukket opp en rekke apper som registrerer når du er mottagelig for å stå opp.

Slike apper lar deg sette et tidsvindu på alarmfunksjonen. Dersom du for eksempel stiller inn alarmen til å ringe senest klokken 07.30, med et vindu på 30 minutter, vil du bli vekket straks du begynner å bevege på deg, så lenge klokken har passert 07.00.

Å bli vekket i lett søvn klokken 07.21 kan gi en mye bedre start på dagen enn om du vekkes ni minutter senere, når du har rukket å falle i dyp søvn igjen.

Får du i deg nok vann? Dersom du er som folk flest, er nok svaret nei. I hvert fall om du skal følge gamle kjerringråd.

PISK: Denne appen aktiverer en alarm når det er på tide å ta armhevinger.  FOTO: Mobili.no
PISK: Denne appen aktiverer en alarm når det er på tide å ta armhevinger. FOTO: Mobili.no Vis mer

Men selv om du kanskje ikke trenger åtte glass daglig, merker du fort om du har fått for lite i form av tretthet og hodepine. Og da er det selvsagt på plass med en app som holder styr på hvor mange glass du har drukket/bør drikke.

Greier du 100 armhevinger? Kroppsvekten din er et av de beste verktøyene du har, spesielt for trening av armene. Det som er ekstra gøy med armhevinger, spesielt om dette ikke er en aktivitet du har bedrevet noe særlig, er at fremgangen kommer fort. Se hvordan du gjør det riktig.

Det finnes en rekke spesialsydde programmer for å gi deg mest mulig fremgang. De to vi har funnet fram, Hundred Push Ups for iPhone og Multi Reps for Android, lar deg «resette» en uke eller dag om du ikke greier å øke antall repetisjoner like mye som programmet foreslår. Dermed er det ingenting i veien for å ta den tiden du trenger til du er like sterk som oss.

Multi Reps er hakket mindre tilgivende enn iPhone-appen, og lot oss ikke dra til med målet på 100 armhevinger på seks uker. Vi endte istedenfor på 70 repetisjoner i løpet av de neste sju ukene, noe som er hakket mer realistisk — om fremdeles noe ambisiøst.

Artikkelen er levert av Mobili.no

Les også:
Slik kommer du i gang med trening
Slik lager du en treningsplan
Stor og god bærbar fra HP
Fingerstyrt skjerm-PC fra Sony


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling