Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Apple innrømmer krasjproblem i iOS 7

Har du også problemer med Iphone?

IKKE PERFEKT: iOS 7 bød på en helt ny look på operativsystemet til iPhone, men overgangen har ikke vært problemfri. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO
IKKE PERFEKT: iOS 7 bød på en helt ny look på operativsystemet til iPhone, men overgangen har ikke vært problemfri. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide.no: Har du opplevd at din Iphone har krasjet oftere etter at du oppdaterte til iOS 7?

Da er du ikke alene.

Helt siden iOS 7 ble lansert i september i fjor har nemlig en rekke brukere meldt om problemer med at Iphonen deres starter på nytt.

Telefonen krasjer plutselig, og gjennomfører en såkalt myk omstart, noe som igjen fører til at skjermen blir enten hvit eller svart i en kort stund før systemet startes opp igjen.

Feilen har blitt omtalt som «the white/black screen of death». men det er også andre problemer som går ofte igjen.

Fikses i iOS 7.1? Etter å ha vært tause i flere måneder, vedkjenner endelig Apple seg problemet. Kanskje skyldes det et kritisk innlegg fra den anerkjente teknobloggeren MG Siegler.

- Vi har en feilretting i en kommende programvareoppdatering for en feil som noen ganger kan føre til hjemskjerm-krasj, bekrefter Apple-talsperson Trudy Muller i en kommentar til Mashable.

Ifølge Mobil.se ligger feilen hos Springboard, programmet som driver hjemskjermen og starter alle apper. Og det fører ikke bare til plutselige omstarter, men også at andre apper avsluttes uten forvarsel.

Problemet synes å oppstå oftere når batterinivået er under 30 prosent.

Når feilrettingen kommer, er uvisst, men mye tyder på at det blir i forbindelse med lanseringen av iOS 7.1, som for øyeblikket er i sin fjerde betaversjon for utviklere.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Flere saker får du her:
Slik får du bedre batteritid i iOS 7

Hele Norges coronakart