- Arbeidsgivere tyner regelverket så langt de tør

Arbeidsrettseksperter reagerer på arbeidsforholdene i dagligvarebransjen.

VARSLET FAGFORENINGEN: I bakgrunnen forbundsleder i Negotia Monica A. Paulsen, advokat Kristoffer Lien Heitmann og tidligere tillitsvalgt Herman Gjeitanger.Foto: Jørn Moen
VARSLET FAGFORENINGEN: I bakgrunnen forbundsleder i Negotia Monica A. Paulsen, advokat Kristoffer Lien Heitmann og tidligere tillitsvalgt Herman Gjeitanger.Foto: Jørn Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet har skrevet om varefremmeren «Arne» som fortalte om gratis overtid, nulltimerskontrakter og ubetalt kjøring i arbeidstiden hos Manpowergroup Solutions avdeling Retail (MGS).

Arne er en av over 200 varefremmere som mistet jobben i Orkla ved nyttår. Da han fikk tilbud fra MGS om å jobbe med de samme oppgavene han hadde hatt i flere år i Orkla, i tillegg til å ha ansvar for noen mindre leverandører, takket han ja.

- Det var rot fra første dag. Betingelsene var uklare, kjørerutene ble endret underveis, andre ble satt til å gjøre mine oppgaver, og det ble mye ekstra kjøring på kryss og tvers, sa Arne, som frykter konsekvensene av å stå åpent frem i media og derfor ikke ønsker å ha navn og bilde på trykk i Dagbladet.

Administrerende direktør Lars Arne Hoff i Manpowergroup Solutions (MGS) kjenner seg ikke igjen i kritikken.

- Vi oppfyller alle krav i arbeidsmiljøloven. Fastansettelseskontraktene til MGS tilfredsstiller lovens krav om å være løpende og tidsubegrenset. Lovens regler om opphør av arbeidsforhold gjelder, og arbeidstakerne sikres lovens forutsigbarhet i form av reiseruter som i høyeste grad innebærer et reelt stillingsomfang. De som vi den siste tiden har måttet ansette midlertidig, er lovlig hjemlet i vilkårene for midlertidig ansettelse i arbeidsmiljøloven, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer