Årets beste sommerøl

Se ekspertenes favoritter

FAGJURYEN: Fra venstre med Jørn Tore Persen, Gustav Jørgensen, Cathrine Indrøy, Ane Knutsen, Colinda Lages, Tom Young og Gustav Foseid. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FAGJURYEN: Fra venstre med Jørn Tore Persen, Gustav Jørgensen, Cathrine Indrøy, Ane Knutsen, Colinda Lages, Tom Young og Gustav Foseid. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Duften av vått gress er topp og syntetisk godteri er katastrofe. Årets sommerøl har stort spenn. Da Dagbladets store sommerøltest var over, kunne det konkluderes med at det blir sommer i år også.

Vinnere Rogaland og bryggeriet Berentsens Brygghus leverte det beste klassiske sommerølet, mens Mikrobryggeriene Nøgne Ø og Haandbryggeriet vant fram med sine øltyper Wit og Blondie som de store utfordrerne.

Det finnes forskjellige tradisjoner i forskjellige land når det kommer til leskende drikker om sommeren. Men i Norge har vi mye bra øl, og det er tradisjon å ta seg en «kald en».

Det var syv øltørste ølkjennere som samlet seg på Akersberget restaurant i Oslo for å teste årets norske sommerøl. Før testen ble det gjennomført en vurdering om hver øl, som ikke oppfylte alle «sommerøl»-kriteriene, skulle testes.

Kriterier Totalt hadde bryggeriene landet rundt sendt 30 øl som falt inn under kriteriene for sommerøl. Alt øl ble testet blindt og vurdert etter kriterier som: farge, skum, aroma, smak og ettersmak.

Mer om testen kan leses på Ølakademiets hjemmeside, og hele fagjuryens testresultater kan leses på Ølakadaemiet sin oversikt over all ølens bedømming.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer