Årets hit-kake: Tre herlige varianter av pavlova

Like god i nasjonaldrakt, med lakris som med eksotisk frukt.

PYNTET TIL FEST : Pavlova er en nydelig festkake som alltid blir en vinner på kakebordet. Karla Siverts smaksetter marengsen med lakris og pynter med masse deilig krem og bær. Foto: METTE MØLLER
PYNTET TIL FEST : Pavlova er en nydelig festkake som alltid blir en vinner på kakebordet. Karla Siverts smaksetter marengsen med lakris og pynter med masse deilig krem og bær. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

(Dagbladet): Den har sneket seg inn, litt etter litt. Gjort den tradisjonelle norske bløtkaka og valnøttkaka med marsipan mindre obligatorisk, selv på 17.mai.

Har du en fristende pavlova fylt med krem, frukt og bær på bordet, er livet passe syndig og deilig lett.

En saftig sjokoladekake i tillegg, og kakebordet er komplett.

Om du da ikke er av typen som må ha en formkake eller gjærbakst før du klarer å senke skuldrene.

Nasjonalkake Det er egentlig Australia og New Zealand som kniver om pavlova som nasjonalkake.

Kaka ble lansert etter at ballerinaen Anna Pavlova besøkte de to landene i 1926 og 1929.

Av en eller annen grunn er ikke Putin på banen, selv om vakre Anna Pavlovna Pavlova ble født i St. Petersburg en vinterdag i 1881.

Russerne ser ut til å ha godtatt at kaka er blitt allemannseie.

Det eneste de nok vil klage på er uttalen vår. Hun het Anna Pavlova, med trykk på a-en,  ikke Pavlåva.

Populær  I år har det tatt av. Konditorer, kakebloggere, kokker, alle har sin versjon av pavlova. Nå er den luftige marengskaka nesten blitt vår nasjonalkake

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer