Årets hittil beste biler

Vi er gniene på sekserne i våre biltester. Så langt i år er det bare syv biler som har fått toppkarakter.

GODE TYSKERE: Det aller beste kommer fra Tyskland, mener vår redaksjon. Men en amerikaner er også på lista. Foto: Terje Bjørnsen
GODE TYSKERE: Det aller beste kommer fra Tyskland, mener vår redaksjon. Men en amerikaner er også på lista. Foto: Terje BjørnsenVis mer

Sekserne henger høyt når Vi Menns bilredaksjon tester biler. Det går gjerne 7-8 femmere på hver sekser, og fra og med januar 2012 har bare fem modeller kommet ut av våre testprosedyrer med høyeste score. Men to av modellene har fått toppscore for to forskjellige motorversjoner, slik at tallet til sammen blir syv.

Vi tester samme modell med forskjellige motorer Det dreier seg om to versjoner av BMW 320dA, to versjoner av nye Ford Focus samt nye BMW 1-serie med liten bensinmotor og en Audi med lekkert design og en relativt spiselig prislapp.

I tillegg ga vi terningkast seks til Mazda CX-5 med dieselmotor da vi testet den mot VW Tiguan og Peugeot 4008.

Med andre ord - redaksjonens karaktergiving reflekterer at vi mener mye av det aller beste kommer fra Tyskland. Nå er det primært tyskerne som produserer europeiske premiumbiler, men det må altså ikke være en premiumbil for å begeistre oss til en toppkarakter.

Tidligere har vi blant annet gitt sportsbilen Mazda MX-5 og småbilen Skoda Fabia med 1,2-liters motor høyeste karakter. Det er imidlertid verdt å merke seg at våre karakterer er "ferskvare", og at en bil som fikk en sekser for to år siden ikke nødvendigvis vil få det i dag.

Nivået blir høyere Biler blir ellers stadig bedre, og 4 og 5 er karakterer som gis stadig oftere. Ikke minst merker som for få år siden var et gjesp - som for eksempel Hyundai, Kia og Citroën - har blitt flittige samlere av nest beste karakter.

Men har altså ennå til gode å lage produkter vi virkelig faller pladask for.
Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

En oppnåelig drømmebil Lekkert utseende, anstendig pris og en ny motor som setter standard. Det er Audi A5 Sportback 1,8 TFSI i et nøtteskall. Karakter: 6/6 En sekser til denne bilen Ford Focus med sterk bensinmotor imponerer oss stort. Karakter: 6/6 Produsent: Ford Pris: 305300 Bensinmotoren som kan det meste en diesel kan - pluss litt til Vi har testet ytelser og forbruk på Fords Focus med ny 1,0-liters bensinturbo. Den imponerer på flere måter. Karakter: 6/6 Treffer BMW-blinken Nå er BMW 3-serie på plass i ny versjon. Entusiastene har ikke mye å klage over. Karakter: 6/6 Større, bedre og penere enn forgjengeren Hekken ser kompakt ut og minner om en småfrekk juniorutgave av 5-serie. Karakter: 6/6 Bensinmotoren kler 1-serie 116i har en herlig bensinmotor og gode kjøreegenskaper. Karakter: 6/6 Bilene nordmenn elsker Vi har testet tre av de viktigste kompakt-SUV-ene på markedet.