Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Årets reisetrender fra Reiselivsmessen 2016

- Det ser ut til at det blir et bra reiseår.

• Flere reisesaker på  db.no/reise.

(Dagbladet): Denne helga går Reiselivsmessen 2016 av stabelen i Telenor arena på Fornebu rett utenfor Oslo.

I videoen over ser du årets reisetrender fra messa, og hvordan reiseåret blir ifølge hovedorganisasjonen Virke.

I fjor hadde reisemessa på Fornebu 42 894 besøkende, og det er grunn til å tro at nordmenn går med reiseplaner også i år.

- Det ser ut til at det blir et bra reiseår. Bransjen er positiv, og vi ser også at folk prioriterer ferien høyt og gleder seg til ferieåret 2016, sier hovedorganisasjonen Virkes direktør for reise utland, Sverre McSeveny-Åril til Dagbladet.

Høyere feriebudsjett Til tross for ei svak krone, viser en fersk undersøkelse fra Virke at nordmenn har tenkt å bruke penger på ferien i år.

På spørsmål om hvor mye penger nordmenn antar de kommer til å bruke på feriereiser i 2016, er svaret i gjennomsnitt for norske husstander 45 800 kroner. Det er en økning på 23 prosent fra i fjor, og opp 3,5 prosent fra toppåret 2014.

Ifølge messesjef Merete Falch har aldri så mange lands destinasjoner, turistkontorer og ambassader vært representert på Reiselivsmessen, og du skal kunne finne ferietips til alle kontinenter og verdenshjørner.

- Tusenvis av destinasjoner og 120 land er representert, sier Falch til Dagbladet.

Årets beste reisemål Lurer du på hvor du skal legge årets ferietur?

Dagbladet har plukket ut noen av de beste reisetipsene fra årets messe.

Trenger du tips fra en som virkelig har testet det å være på reisefot, så har Gunnar Garfors besøkt alle land i verden. Hit mener han du bør dra i 2016.

Reiseguiden Lonely Planet har også plukket ut både beste land, beste by og beste region å reise til i 2016, mens Dubai for tredje gang på rad ble kåret til verdens beste reisemål da World Travel Awards ble delt ut i desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media