Årets store test av juleøl

Dagbladet har testet over 60 øl.

TESTPANELET:Audun Paulsen Ibenholt, Cathrine Indrøy, Colinda Lages, Kim Daniel Bergersen, Tom Young, Magnus Sjøberg, Inga Eidsvoget, Jørn Tore Persen. Foto: Jacques Hvistendahl
TESTPANELET:Audun Paulsen Ibenholt, Cathrine Indrøy, Colinda Lages, Kim Daniel Bergersen, Tom Young, Magnus Sjøberg, Inga Eidsvoget, Jørn Tore Persen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I år har Dagbladet testet godt over 60 juleøl. Vårt testpanel består av åtte ølelskende, og ølfaglig sterke, personer. Det var tre øl som stakk av med det mest prestisjefylte terningkastet du kan få i en test.

I år, som i fjor, er det Jørn Tore Persen fra Ølakademiet som sto for regien av årets juleøltest. De sto også bak Dagbladets test av sommerøl.

- Det er utrolig hektisk for tiden, men det har vært gøy. Øl er veldig populært. Vi hadde ølfestival under åpningen av Mathallen, og vi skal kåre Norges beste øl for Det Norske Måltid nå snart, sier Jørn Tore Persen til Dagbladet.

Konsekvent panel Panelet var noenlunde konsekvente. Klassikere fra i fjor fikk igjen høye karakterer. Nissemor og Nissefar av Haandbryggeriet vant i fjor, men det var Bestefar fra Haandbryggeriet som tok en av de gjeveste prisen i år.

- Vi kan aldri regne med å gå til tops, og vi blir veldig glad når det skjer. I fjor ble vi utsolgt på tre til fire dager. I år skal vi ha laget nok øl til at man kan finne det på polet helt fram til julaften, sier salgssjef i Haandbryggeriet, Ole Richard Lund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer