Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Årets største mobil-skuffelser

Iphone-kopier, juletrær og gigakameraer.

VI OPPSUMMERER TESTÅRET: Det har blitt lansert mange gode mobiler i 2013, men ikke alle levde opp til forveningene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO
VI OPPSUMMERER TESTÅRET: Det har blitt lansert mange gode mobiler i 2013, men ikke alle levde opp til forveningene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO Vis mer

DinSide.no: Når vi oppsummerer teståret, er det ingen tvil om at 2013 har vært et svært godt mobilår.

Vi syntes nemlig at hele 17 av 34 testede mobiler fortjente terningkast fem eller seks. En hel haug fikk også terningkast fire, som betyr noe sånt som «joda, helt allright».

Men ikke alt som ble lansert var like spennende eller bra, og her er de fem mobilene vi anser som årets største skuffelser.

Alle mobilene følger under, og endte på terningkast tre eller to. Du får også bilder av dem i bildeserien.

Nedtur: Samsung Galaxy S4 Zoom På plussiden noterer vi et godt kamera, men minusene er dessverre for mange: Svært ubehagelig å bruke, middelmådige spesifikasjoner på alt fra minne til skjerm, og uinspirert programvare.

Høydepunkter fra testen:
• Kamera du kan snakke med. Eller mobil du kan zoome med. Uansett ikke til å leve med. • Når du åpner esken til S4 Zoom, tenker du trolig noe sånt som «Javel, dette ser kjent ut». Så tar du den opp av esken, og tenker noe sånt som «Hva i ...?». • I løpet av testperioden ble vi så lei av å holde S4 Zoom at vi rett og slett sluttet å bruke den. Da vi fikk tilbake vår private telefon, uten en gigantisk linse på baksiden, hvinte hendene våre av fryd. Vi anbefaler derfor S4 Zoom bare til dem som liker ubehagelige brukeropplevelser.
Vi endte derfor på terningkast 2 i vår test av Samsung Galaxy S4 Zoom.

Nedtur: Huawei Ascend P6 Vi ga pluss for flott design, tidvis fin ytelse, nok batteri, og god skjerm. Dessverre synes vi Android-skallet er for dårlig, og at kameraet er for svakt. Vi opplevde også mobilen som ustabil, med tidvis hakkete ytelse, dårlig lyd, og den ble tidvis svært varm.

Høydepunkter fra testen:

• Huawei har ikke fått til å lage et skikkelig bra Android-skall, og burde derfor heller ikke gjort det.
• Ascend P6 sliter med de samme problemene vi opplevde hos P2. Blant annet at lysstyrken plutselig bestemmer seg for å dempes, at nettleseren plutselig slår seg helt vrang, at elementer plutselig begynner å lugge og at apper som Spotify plutselig blir et tomt skall uten innhold. • Ytelsen varierer fra silkemyk til hakkete, kameraet fra bra til elendig, operativsystemet fra smart til dumt, og totalopplevelsen fra god til frustrerende.
Vi endte derfor på terningkast 3 i vår test av Huawei Ascend P6.

Nedtur: LG Optimus L7 2 Det begynte ikke så verst, for på plussiden noterte vi: Lav pris, ganske god batteritid, greit kamera, brukervennlig Android. Dessverre er minusene kjedelig design, litt umoderne Android, lite lagringsplass, og noe treg.

Høydepunkter fra testen:
• Den er imidlertid også noe av det kjedeligere vi har prøvd fra koreanerne, ikke bare på grunn av middelmådige spesifikasjoner, men også en dørgende kjedelig design. • Telefonen sliter aller mest i de grafikktunge spillene, men også det å åpne og svitsje mellom apper og laste inn data og nettsider lugger litt. • Det finnes en haug med telefoner å velge mellom i 2000-kronersklassen for smartmobiler. LG Optimus L7 II utmerker seg ikke spesielt på noen områder.
Vi endte derfor på terningkast 3 i vår test av LG Optimus L7 II.

Nedtur: Huawei Ascend P2 Pluss: Fint batteri, greit minne, tidvis fin ytelse, 4G, skjerm du kan bruke med hansker. Men også her var det flere minuser: Yter tidvis dårlig, skuffende kamera, sliter med mange småfeil, rar Android-versjon, vi er spente på prisen.

Høydepunkter fra testen:
• Vi gledet oss til å teste Huawei Ascend P2, og har i all begeistringen allerede skrevet to artikler om den. Denne artikkelen blir den siste. (...) Oppfølgeren til fjorårets overraskelse er årets skuffelse. • Skal man blåse en lang marsj i hva Google vil med Android, må man gjøre sitt eget skall bedre enn Google sitt. Det har ikke Huawei gjort. Ikke i det hele tatt. • - Men sa ikke Huawei at Ascend P2 skulle være verdens raskeste? Jo, de sa det. Men de siktet til 4G-hastigheter som er en saga blott her til lands.
Vi endte derfor på terningkast 3 i vår test av Huawei Ascend P2.

Nedtur: Samsung Galaxy S3 Mini Vi ga pluss for: Fin størrelse - god å holde, noen smarte funksjoner, god nettleserytelse. Vi ga minus for: Dårlig kamera, svake spesifikasjoner, og ikke minst en prislapp for tett opp til fjorårets toppmodeller.

Høydepunkter fra testen:
• Vi forventer selvsagt ikke all verden med tanke på ytelse. Det får vi heller ikke. • La oss kalle en spade for en spade: Kameraet i S III Mini er rett og slett dårlig. Svak vidvinkel, dårlig detaljnivå og blasse farger. • S III Mini har lite til felles med storebror, bortsett fra utseendet og grensesnittet. Den er svakere i alle ledd.
Vi endte derfor på terningkast 3 i vår test av Samsung Galaxy S III Mini.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Sjekk også ut følgende saker:
Her er årets aller beste mobiler
Hvilken mobil har det aller beste kameraet? Det har vi funnet ut av her!

Samsung Galaxy Zoom. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Nederst: Huawei Ascend P6. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LG Optimus L7 II. Foto: Kirsti Østvang
Huawei Ascend P2. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Samsung Galaxy S III Mini.