Arne Brimi: - Norske jordbær har blitt dårligere

Men når de først er gode, gjør han minst mulig med bærene.

JORDBÆRGODT : Det er høysesong for norske jordbær, og Arne Brimi byr denne helga på tre fristende jordbæroppskrifter. Dette er en tertebunn med vaniljekrem, jordbærgele og masse friske jordbær. Foto: METTE MØLLER
JORDBÆRGODT : Det er høysesong for norske jordbær, og Arne Brimi byr denne helga på tre fristende jordbæroppskrifter. Dette er en tertebunn med vaniljekrem, jordbærgele og masse friske jordbær. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om han er glad i både norsk sommer og jordbær, synes ikke Arne Brimi at de norske jordbærene alltid er så gode som de burde være.

Kokken på Vianvang bruker kassevis av jordbær i løpet av sommeren, og aller best liker han å servere bærene som de er - med minst mulig smakstilsetninger og varmebehandling.

Det er vel og merke hvis han har fått tak i gode jordbær, og det synes han ikke alltid er like lett.

Flatere smak

- Jordbærene i Norge har ikke blitt bedre de siste årene. Det har blitt mindre mangfold og flatere smak. Norske jordbær har ikke utviklet seg, men snarere gått tilbake, sier Arne Brimi.

- Jeg synes faktisk utenlandske bær har blitt bedre, og de norske har blitt dårligere. Jeg har noen produsenter jeg kjøper veldig gode bær av, men generelt mener jeg det har blitt vanskeligere å få tak i gode norske jordbær.

Han råder oss til å lete etter de små jordbærprodusentene og kjøpe bær der vi er.

Jordbær som ikke har reist langt, men som kommer rett fra åkeren og ut til forbruker.Slik vasker du bærene

Kommersielle

- Jeg vil si at jeg har litt greie på bær, og jeg vet hvordan et godt jordbær skal smake. Mange av jordbærene vi får i dag er veldig kommersielle og designet for lang frakt og lagring. Og den er det noen få store aktører som står for. Det er de som lager reglene for hvordan bærene skal være. Vi må ikke lage jordbærene mer kommersielle enn de er nå, for da blir den gode, norske jordbærsmaken borte, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer