MED FISK: Stekt laks eller ørret er en supergod variant til fredagstacoen. Arne Brimi legger fisken på en speltlompe og bruker mager kesam med sitron som dressing. Enkelt og veldig friskt og godt! Foto: METTE MØLLER
MED FISK: Stekt laks eller ørret er en supergod variant til fredagstacoen. Arne Brimi legger fisken på en speltlompe og bruker mager kesam med sitron som dressing. Enkelt og veldig friskt og godt! Foto: METTE MØLLERVis mer

Arne Brimi bruker aller helst fisk og potetlomper til fredagstacoen

- Tacoen blir både bedre og sunnere når du lager fyllet selv.

- Folk må bruke det de liker, men det er et godt råd å ikke fylle opp med for mange ingredienser på hver lompe eller lefse, sier Arne Brimi. 

Friskt med fisk En av favorittene hans er potetlomper med stekt laks eller ørret. Fisken krydrer han med dill og fennikel, og serverer den med høvlet stangselleri og reddik. 

- Vend grønnsakene inn i mager kesam med sitron. Det er friskt og godt sammen med fisken. Sett panna med stekt fisk på bordet, så er det bare å forsyne seg og lage lompene slik man vil. Bladpersille er også godt til, sier Brimi. 

LANGTIDSKOKT KJØTT: Det er godt å bytte ut kjøttdeigen med kokt kjøtt. Her finnes det også ferdige varianter i butikken som holder god kvalitet. Foto: METTE MØLLER
LANGTIDSKOKT KJØTT: Det er godt å bytte ut kjøttdeigen med kokt kjøtt. Her finnes det også ferdige varianter i butikken som holder god kvalitet. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Han liker milde smaker, og til lomper fylt med kjøtt lager han en god salsa med tomater og løk smakt til med bergmynte eller salvie.

Ostetrikset - Jeg har jo spist «vanlig» taco jeg også, man kommer ikke unna det. Det er jo nærmest blitt en nasjonalrett på fredagskvelden. Men jeg er ikke så glad i at alt er ferdigkjøpt.

Tacoen blir både bedre og sunnere når du lager fyllet selv. 

Når han bruker kjøttdeig, steker han den i litt grove biter slik at det blir et «tygg» i kjøttet.

Han steker i smør, krydrer med salt og pepper, og vender inn revet ost mens kjøttet ligger i panna, slik at osten smelter.

Varme løfter kinakålen - Langtidskokt kjøtt er også fint å bruke. Kok til kjøttet er så mørt at det kan rives i biter. Jeg er glad i kinakål. Den smaker nydelig når den er forvellet, og serveres lun sammen med sprøstekte strimler av kokt kjøtt. 

- Legg på salsa og ringer av rødløk, og riv over ost med mye smak. Dette er en fenomenalt god tacovariant, sier Brimi.