Arne Brimi bruker aller helst fisk og potetlomper til fredagstacoen

- Tacoen blir både bedre og sunnere når du lager fyllet selv.

MED FISK: Stekt laks eller ørret er en supergod variant til fredagstacoen. Arne Brimi legger fisken på en speltlompe og bruker mager kesam med sitron som dressing. Enkelt og veldig friskt og godt! Foto: METTE MØLLER
MED FISK: Stekt laks eller ørret er en supergod variant til fredagstacoen. Arne Brimi legger fisken på en speltlompe og bruker mager kesam med sitron som dressing. Enkelt og veldig friskt og godt! Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Folk må bruke det de liker, men det er et godt råd å ikke fylle opp med for mange ingredienser på hver lompe eller lefse, sier Arne Brimi. 

Friskt med fisk En av favorittene hans er potetlomper med stekt laks eller ørret. Fisken krydrer han med dill og fennikel, og serverer den med høvlet stangselleri og reddik. 

- Vend grønnsakene inn i mager kesam med sitron. Det er friskt og godt sammen med fisken. Sett panna med stekt fisk på bordet, så er det bare å forsyne seg og lage lompene slik man vil. Bladpersille er også godt til, sier Brimi. 

Han liker milde smaker, og til lomper fylt med kjøtt lager han en god salsa med tomater og løk smakt til med bergmynte eller salvie.

Ostetrikset - Jeg har jo spist «vanlig» taco jeg også, man kommer ikke unna det. Det er jo nærmest blitt en nasjonalrett på fredagskvelden. Men jeg er ikke så glad i at alt er ferdigkjøpt.

Tacoen blir både bedre og sunnere når du lager fyllet selv. 

Når han bruker kjøttdeig, steker han den i litt grove biter slik at det blir et «tygg» i kjøttet.

Han steker i smør, krydrer med salt og pepper, og vender inn revet ost mens kjøttet ligger i panna, slik at osten smelter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer