Arne Brimi gir deg en innføring i rakfiskens verden

Skal ikke være for salt, og ikke lukte for mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

November er høytid for alle rakfiskentusiaster. Helst skal fisken serveres bare med flatbrød, godt smør og kokte poteter.

Enkelt skal det være. Den gode og særegne rakfisksmaken skal ikke forstyrres av for mye tilbehør. Men litt løk er lov.

Arne Brimi legger gjerne på ringer av finskåret rødløk før han bærer delikatessen ut til gjestene. Selv om kokken er veldig glad i rakfisk, synes han ikke all rakfisk smaker godt. Kvaliteten på fisken er viktig.

- En god rakfisk skal ikke være for salt og den skal ikke lukte for mye. En renset fisk skal lukte mildt og behagelig, sier Brimi.

- Ikke for salt Han er særlig opptatt av at rakfisken ikke skal ha for mye saltsmak.

- Jeg liker moden rakfisk. Men når fisken blir for salt, smaker den sterkt og nærmest brenner på tunga. En rakfisk som er moden og fin, og ikke for salt, blir aldri sterk på den måten. Den blir bare god, mener Brimi.

I prinsippet kan rakfisk lages av all slags fisk, men det aller vanligste er å rake fjellørret og regnbueørret fra oppdrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer