Gravlaks er en av Brimis favoritter, og den står regelmessig på bordet når han inviterer gjester til Vianvang.
Grav fisken sjøl - Vi må slutte å tenke at gravlaks bare hører til i jula og på koldtbordet 17.mai. Gravet laks er godt året rundt, og det er en fenomenal måte å servere den gode norske laksen vår på. Men du må grave fisken sjøl, det er så enkelt, mye enklere enn mange tror, og smaken blir mye bedre enn på den gravlaksen du kjøper ferdig, sier Brimi.
Brimi elsker laks, og serverer den på alle måter. Her kan du lese hvordan han sørger for full klaff med laks.
Gravlaks kan serveres på mange måter, og tilbehøret tilpasses sesongen.

En klassiker på Vianvang er gravlaks skåret i tynne skiver, servert med en kald og kremet byggotto med rømme og snøfrisk, og en irrgrønn ramsløkolje.
Brimi serverer også laks som småmat til musserende, for eksempel gravlaks stekt i pepper og servert i tynne skiver.
Brimi legger også gjerne gravlaks på grillen eller bålet.
Pass på varmen
- Del den gravede fisken i passe store biter, og fordel bitene utover ei trefjøl eller en aluminiumsform. Legg på noen klatter godt smør, og la gravlaksen få lune seg noen minutter over varmen. Dette er enkelt og veldig godt. Men pass på å ikke la gravlaksen få for mye varme, da blir den fort for salt, sier Brimi.
Lettrøkt ørretfilet, røkt i en liten abu-røykeovn, er en annen klassiker blant kokkene på Vianvang.
Den røkte fisken serveres lun, og med en nydelig saus av brunet smør, trukket i høy for ekstra smak.
Fisk er sunt og godt, og kan brukes utallige vis. Arne Brimi bruker aller helst fisk til fredagstacoen også.
- En myk og delikat jordskokkrem er perfekt tilbehør til rød fisk. Server gjerne noen tynne, høvlede skiver jordskokk også. Vend dem i litt hasselnøttolje og salt. Det blir crispy og godt, sier Arne Brimi.