Arne Brimi: Slik får du best smak i viltkjøttet

Prøv andre deler av dyret, for eksempel hjortetunge.

VANN I MUNN: Vil du samle folk du er glad i og skape matminner, er viltkjøtt en god kandidat. Stekt rypebryst med kantareller og rypesaus er ikke så vanskelig å få til som man skulle tro.  Foto: METTE MØLLER 

Foto: Mette Møller
VANN I MUNN: Vil du samle folk du er glad i og skape matminner, er viltkjøtt en god kandidat. Stekt rypebryst med kantareller og rypesaus er ikke så vanskelig å få til som man skulle tro. Foto: METTE MØLLER Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/matMed rype som varemerke og en oppriktig glede over viltkjøtt av alle slag, er Arne Brimi ekstra travel nå når jaktsesongen er i full gang.

Han er både jeger og viltkokk, og svært glad i ekte og opprinnelige smaker.

Kortreist og lokale bør råvarene være, og derfor er det ikke mye som slår vilt fra fjellene rundt Vianvang.

Smaker natur Brimis store favoritt er rypa. Han har jaktet rype i snart 40 år, og har laget utallige rypemåltider.

- Ingenting smaker så ekte av høyfjell og natur som rype. Den smaker som omgivelsene den lever i. Det er viktig å fremheve disse smakene når du tilbereder rype.

Bruk derfor lite krydder, litt salt er nok, og jeg mener rype skal serveres så enkelt som mulig, sier Brimi.

Det vil si at den raskt stekes i smør sammen med litt løk og kantareller. Sausen er gjerne kun stekesmøret.

- Det er fint å kunne benytte alt på rypa. Det er så lite rype i Sør-Norge at det er viktig å bruke hele fuglen. Brun litt smør, og la kroinnholdet og leveren fra rypa småkoke 10 minutter i smøret. Sil av, og du har fått brunet smør med rypesmak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer