Arne Brimis små franske makroner har fått deilig julesmak av norsk gran

Kakene får rett og slett en liten smak av skog, sier Arne Brimi.

MAKRONER:  - Til jul må vi ha noe smått, godt og søtt. Makroner er fine å se på og morsomme å lage sammen med ungene, sier Arne Brimi. Foto: METTE MØLLER
MAKRONER: - Til jul må vi ha noe smått, godt og søtt. Makroner er fine å se på og morsomme å lage sammen med ungene, sier Arne Brimi. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er høysesong for julebakst, og på Vianvang lukter det søtt og godt på kjøkkenet.

Det bakes småkaker, hvetebrød og formkaker. Norsk tradisjonsbakst som goro og sirupssnipper hører med på Brimis kakefat i desember, men han serverer også andre typer kaker - som juleinspirerte franske makroner.  Tørket granbar - Til jul må vi ha noe smått, godt og søtt. Makroner er fine å se på og morsomme å lage sammen med ungene. I denne oppskriften smaker vi deigen til med tørket og finmalt granbarpulver. Kakene får rett og slett en liten smak av skog, og det er fenomenalt godt, sier Brimi.

Granpulveret lages ved å tørke granbar i stekeovnen på 70 grader i 10-12 timer, eller over natten, og så kjøres det til fint pulver i en foodprosessor.

Ha det gjennom en sil til slutt, og du har fått en deilig smakstilsetning som kan brukes i både kaker og hjemmelaget is.

Makronene fyller Brimi med tyttebærkrem, det både smaker godt og gir fin farge.

Han anbefaler også å servere nylaget tyttebærsaft til kakene.

Mors oppskrift - «Tytingsaft» er så godt, og så enkelt å lage. Bruk frosne bær, kok dem opp med vann og sukker og la det stå og trekke noen timer. Sil av, og du har laget super saft med frisk og god smak. Du trenger ikke saftkoker for å koke saft, sier Brimi. Ei saftig formkake blir gjerne satt fram på kjøkkenbenken på Vianvang når det er kaffepause.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer