MASKINPLUKKING: Denne kjempen av en drueplukkemaskin finner du påPadthaway i South Australia. Foto: NTB Scanpix
MASKINPLUKKING: Denne kjempen av en drueplukkemaskin finner du påPadthaway i South Australia. Foto: NTB ScanpixVis mer

Aromaer av solbær, kamfer, krydder, kaffe og sjokolade gjør Shirazvinene til Australias beste

Australia har masse å by på i kvalitetssegmentet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Australia er verdens fjerde største eksportør av vin med rundt 750 millioner liter årlig. Her hjemme kommer dette godt til syne i det billigere segmentet hos Vinmonopolet. Fruktdrevne ukompliserte australske viner finnes i hopetall, men Australia har også masse å by på i kvalitetssegmentet. I alle Australias regioner produseres det vin, men det er de kjøligere sørlige områdene som er mest interessant når det kommer til kvalitet. Western Australia, Victoria, New South Wales, South Australia og Tasmania har alle sine spesialiteter og egenart på lik linje med europeiske vinområder.

Hvit og rød

Det produseres alt fra musserende vin til søtvin, men det er hvitvin og rødvin som står for hoveddelen av produksjonen. Blant de hvite vinene er det spesielt Chardonnay og semillon som utmerker seg, men det finnes også gode eksemplarer av både Riesling og Sauvignon Blanc.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn