Arrestert etter nazihilsen foran den tyske Riksdagen

Kanadisk turist skulle bare tulle på bilde.

Riksdagsbygningen i Berlin: Hundrevis av turister gjør årlig den miserable feilen å vitse med nazihilsenen under sitt Tyskland-besøk, skriver The Telegraph. Foto: DAVID GANNON/AFP/SCANPIX
Riksdagsbygningen i Berlin: Hundrevis av turister gjør årlig den miserable feilen å vitse med nazihilsenen under sitt Tyskland-besøk, skriver The Telegraph. Foto: DAVID GANNON/AFP/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): En kanadisk 30-åring ble lørdag arrestert i Berlin, fordi han viste en nazihilsen foran Riksdagsbygningen i den tyske hovedstaden.

Ifølge The Telegraph var Quebec-mannen sammen med sin kjæreste da han poserte foran parlamentsbygningen i stram tysk givakt anno 1930.

Mens mannen holdt sin høyre arm høyt hevet, tok hans 29 år gamle kjæreste et bildet av det de synes var et riktig så morsomt øyeblikk, skriver avisa.

Lagt i håndjern Det tok ikke mange sekunder før politiet ankom, la mannen i håndjern, og konfiskert minnebrikken i kameraet hans.

Det er viden kjent i Tyskland at nazihilsenen er forbudt, skriver The Local.

Etter flere timer i varetekt ble mannen løslatt mot kausjon, men han fikk ikke med seg minnebrikken i kameraet.

Risikerer fengsel Ifølge The Telegraph risikerte kanadieren å bli tiltalt for lovbruddet, noe som kunne gitt fengsel i opp til seks måneder.

Nå slipper han likevel unna med en bot og en advarsel.

Hundrevis av turister gjør årlig den miserable feilen å vitse med nazihilsenen under sitt Tyskland-besøk.

For å gjøre gester og vise symboler fra naziregimet er alvorlige lovbrudd i dagens moderne Tyskland.
 
Utrolige historier Nettet er fullt av historier om de utroligste lovbestemmelsene fra hele verden.

Mange av disse er ikke annet enn påfunn, men forfatter Nathan Belofsky har samlet noen av de rareste, virkelige lovpåbudene og -påbudene der ute i boka «The book of strange and legal oddities».

Ulovlig med jojo-fisking Delstatslovene i USA skiller seg spesielt ut.

I Sør-California slås det for eksempel fast at det er ulovlig å fiske ved hjelp av dynamitt og jojo.

Statsmyndighetene i Massachusetts har derimot lenge hatt et forbud mot å selge stinkbomber eller andre illeluktende innretninger som kan kastes på andre.

Værguder forbudt Delstatshovedstaden i Arkansas, Little Rock, har egne regler for bil og spisesteder. Det er nemlig ikke lov å tute med bilhornet utenfor restauranter eller kafeer etter klokka ni på kvelden.

Utah kan skilte med en lovtekst som er vanskelig å tyde for utenforstående - alle som ønsker å gjøre noe med været, må søke om tillatelse.

Mange europeiske byer byr også på særegne rariteter i sine lovtekster.

Den italienske kystbyen Eraclea forbyr sine besøkende å bygge sandslott på stranden, mens Roma innførte i 2004 et forbud mot å selge runde fiskeakvarier, ifølge boka.