Du leser nå Dagbladet Pluss
Turgåere på kanten av Preikestolen. Over 250 000 mennesker tar hvert år turen opp til fjellplatået på nordsiden av Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Turgåere på kanten av Preikestolen. Over 250 000 mennesker tar hvert år turen opp til fjellplatået på nordsiden av Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer

Årsrekord på Preikestolen

Pågangen av turgåere til Preikestolen fortsetter, men folk legger nå turen til andre tidspunkter enn midt på dagen, og parkeringsplassene er ikke lenger fulle.

Det var totalt 4.615 turgåere som torsdag tok turen opp til det ikoniske fjellplatået – noe som er årsbeste så langt, skriver Stavanger Aftenblad.

Onsdag måtte politiet rykke ut til turistmagneten på grunn av at parkeringsplasskapasiteten var sprengt, med kø helt ned til riksveien. Dette førte til at alle turgåere ble oppfordret til å heller gå turen på andre tidspunkter på dagen, for å spre ut folkemengdene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer