MYSTISK BRYGGE: Mange kjører forbi inngangen til Discovery Island på vei til andre deler av Walt Disney World. Foto: DARREN WITTKO / CC BY 2.0
MYSTISK BRYGGE: Mange kjører forbi inngangen til Discovery Island på vei til andre deler av Walt Disney World. Foto: DARREN WITTKO / CC BY 2.0Vis mer

Årvåkne parkgjengere la stadig merke til at lysene på øya aldri ble slått av

Verdens største fornøyelsesparks mørke hemmelighet.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): I 1974 åpnet Walt Disney World, verdens største fornøyelsespark både da og nå, sin splitter nye Treasure Island-del.

Den eksotiske øya var bare tilgjengelig med båt, og viste fram dyreliv fra hele verden, blant annet sjeldne fuglearter og skilpadder. Med årene ble den en populær dyrepark og omdøpt Discovery Island.

I 1999 flyttet Disney dyrelivet og navnet over til den mye større parken Animal Kingdom. Dermed stengte de adgangen til øya.

Det ga liv til en henrivende historie om ulovlige oppdagelsesferder, alligatorer og hjernespisende bakterier.

Livsfarlig svømmetur Siden Discovery Island ble tatt ut av drift, sluttet også vedlikeholdet. Men årvåkne parkgjengere la stadig merke til øya på vei til andre steder i parken. Og at lysene aldri ble slått av.

Området er derimot nøye overvåket og lagt midt i innsjøen Bay Lake - som i likhet med store deler av sumpområdene i Florida rommer ville alligatorer.

Det har ikke stoppet nysgjerrige oppdagelsesreisende. For noen år siden ble amerikaneren Shane Perez kjent for sin vågale svømmetur ut til Discovery Island - midt på natta.

LANDLIG: Før parken ble bygd het øya Raz Island, og var et privat bosted. Foto: SAM HOWZIT / CC BY 2.0.
LANDLIG: Før parken ble bygd het øya Raz Island, og var et privat bosted. Foto: SAM HOWZIT / CC BY 2.0. Vis mer

I bloggen sin dokumenterte han hvordan det gyselige komplekset fortsatt er hjem til ville dyr, og en side av den idylliske fornøyelsesparken de aller færreste har sett.

Gyselig spøkelsesøy Reisebrevet forklarer hvordan han og to venner først planla å dra over med gummibåt, men i stedet bestemte seg for å svømme for å lettere forbli ubemerket. Det var sannsynligvis livsfarlig.

Perez innrømmer i innlegget at de verken visste om områdets veldokumenterte alligatorbestand, eller at det ifølge aviser som Marin County Times er påvist livsfarlige, hjernespisende bakterier i vannet rundt Bay Lake.

Vel ute på øya ble de derimot skremt av at lyktene som belyste stien fortsatt virket, mer enn 15 år etter nedleggelsen. Lenger inn fant de brusflasker fulle av døde slanger og en kakofoni av levende fugler.

På vei ut av den tette skogen ble de til og med overrumplet av to gribbunger, som tilsynelatende ikke satte veldig stor pris på besøket deres. Så svømte de tilbake.

Vurderte spillsamarbeid Selv om området er blitt stadig mer populært etter at historier om hemmelige besøk har spredd seg, er det fortsatt stengt av for offentligheten.

For besøkende i Disney World kan Discovery Island fortsatt sees fra de mange båtturene gjennom innsjøen rundt øya, og noen av de nærliggende hotellene.

Jim Hill Media skriver at Disney til og med vurderte å gjenopplive parken som en interaktiv opplevelsereise basert rundt det legendariske eventyrspillet «Myst», som også ut på å utforske en mystisk og forlatt øy.

Planene ble likevel aldri noe av, og enn så lenge forblir Discovery Island en forlatt hemmelighet i hjertet av Disney World. Som du kan se på IO9s liste er den slettes ikke alene om det.

Opplev verdens mysterier Er du interessert i henrivende opplevelser utenfor de vanlige turistløypene? Har du lyst til å ta med deg en venn på deres egne spontane, spenningsfylte reise?

I disse dager arrangerer Dagbladet i samarbeid med Tele 2 en konkurranse hvor to venner, kjærester eller familiemedlemmer får reise jorda rundt på en mystisk og storslått opplevelsesferie.

Gjennom to uker i sommer skal duoen få reise på tvers av kloden, utforske spektakulære reisemål og bli hovedrollene i sitt eget reiseprogram på DBTV som sendes i juli.

Om dere er to livlige reisepartnere på over 18 år, hvor minst én har førerkort, kan dere lese mer på db.no/delverden om hvordan denne svært unike muligheten blir deres.