Arveavgiften er borte. Det gjør det lettere å spare til barna. Men pass deg for fellene!

Slik sparer du smart!

SPAR SMART TIL BARNA: Lønner det seg å spare i barnets eget nav, eller i foreldrenes? Begge deler har både fordeler og ulemper. Foto: Nina Hansen
SPAR SMART TIL BARNA: Lønner det seg å spare i barnets eget nav, eller i foreldrenes? Begge deler har både fordeler og ulemper. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vil du gi barna økonomisk sikkerhet og økt handlefrihet når de skal etablere seg, er det lurt å starte sparingen så tidlig som mulig, fastslår Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand.

- En god startkapital kan komme godt med når de unge skal finansiere studier eller kjøpe sin første bolig. 1000 kroner i månedlig sparing i aksjefond i 18 år vil vokse til nesten 300 000 kroner ved 6 prosent årlig avkastning, etter inflasjon, sier hun. Tall fra Storebrand viser at ca. hver tredje familie sparer hele eller deler av barnetrygden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer