Atsjo! Nå kommer influensaen: Slik kan du unngå smitte

Bare ni prosent av befolkningen har vaksinert seg.

INFLUENSAEN HERJER: Tonje Johnsen og Lasse Lønnebotn følger Nora (3) til barnehagen. Nora har nettopp vært syk, men er nå frisk igjen og klar for å leke med de andre barna. Lillebror Sondre (tre måneder) er også med. Foto: Nina Hansen
INFLUENSAEN HERJER: Tonje Johnsen og Lasse Lønnebotn følger Nora (3) til barnehagen. Nora har nettopp vært syk, men er nå frisk igjen og klar for å leke med de andre barna. Lillebror Sondre (tre måneder) er også med. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er på vei mot en topp nå. Influensaen startet sør i landet i år, og nå begynner den å vandre nordover, sier Karoline Bragstad, seniorforsker ved influensalaboratorier ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet.

Det har vært flest tilfeller av influensasyke på Østlandet og Vestlandet, og det oppsto en økning like før jul denne sesongen.

- Det varierer hvert år når toppen kommer, men det er alltid på vinterhalvåret. Som oftest er det en topp enten rundt juleferien eller vinterferien, sier Bragstad.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer