TRENGER GODT TILBEHØR: Kyllingbryst. Foto: Erik Hannemann
TRENGER GODT TILBEHØR: Kyllingbryst. Foto: Erik HannemannVis mer

Åtte forslag til kyllingbrystet

Kyllingen blir morsommere med snadder-tilbehør.

- Hva skal vi ha til middag?
- Kylling.
- Kylling med hva da?

Ja, det er nettopp der det stopper. Ofte havner man i en bakevje hvor man går rundt og rundt med de trøtte kokte gulrøttene. Det finnes en vei ut av uføret!

For at kyllingbrystet skal bli til en vellykket middag, er det to forhold som må klaffe: Det må stekes riktig og tilbehøret må ikke være kjedelig.

Mine åtte forslag til kyllingbrystet La oss begynne med gulrøttene og se hva vi kan gjøre med dem. En idé er å glasere dem: Koke dem i vann, sukker og smør, og vende dem i den deilige, sirupsaktige konsistensen du får når du koker det inn. En annen mulighet er å lage en morsom gulrotsalat med valnøtter.

Eller: Du kan bake gulrøtter i ovnen med godt krydder.

Og så er det poteter - som ikke behøver å være kokt potet (eller potetmos). Du kan for eksempel lage potetpannekake: Riv skrelte poteter på et rivjern, press dem ned i stekepannen og stek den gyllen og sprø.

Deluxepoteter er også enkle å lage. Bland mel, ost og krydder i en brødpose, ha i potetbåter, rist godt - og stek dem i ovnen.

Er du humør til å prøve noe litt mer avansert? Hva med å lage potetcroqetter? Kokte poteter moses med et egg, krydder og revet parmesan, klem massen rundt en "stav" med mozzarella, dypp den i egg og brødsmuler - og stek gylne i olje...

Forslag uten gulrøtter og poteter... Det får være nok med gulrøtter og poteter! Noe av det beste jeg opplevde i 2011, var å gjenoppdage reddiken.

Og det gjorde jeg med den kule oppskriften på bakte reddiker som du finner nedenfor. Ved å bake dem i ovnen omgjøres det pepperaktige stinget til pur sødmefull glede som blir sensasjonelt godt når du har litt brunet smør over.

Neste forslag (vi har kommet til nummer seks!) handler om kikerter. Kikerter får du kjøpt i både tørket form (som vannes ut på samme måte som tørka bønner eller erter) og hermetiske på boks eller kartong. Uansett handler hummus om å kjøre kikerter med olivenolje, hvitløk, spisskum, salt og pepper! Dette er svært anvendelig tilbehør som funker som bare tusan til kyllingbryst også.

Og så er det ris! Og det kan jo være dørgende kjedelig, men blir kjempegodt med litt hjelp fra gode krydder, mandler og rosiner. En annen mulighet er risotto, for eksempel med sopp.

Grateng: Lag en tomatsaus, legg skiver med stekt løk og aubergine lagvis i sausen i en ildfast form, dekk den med ost og bak den i ovnen...

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.