Audi A3 Årets Bil 2013

- Dette smakte utrolig godt, sier Audi-direktør Vidar Eriksen, og sikter ikke til champagnen.

Les også:
Derfor er den best!
Juryformannens begrunnelse!

Champagne er mer eller mindre obligatorisk når man vinner noe gjevt. Og å bli kåret til Årets Bil 2013 av Dagbladet og Vi Menn var definitivt kvalifiserende for musserende for Audi-importøren Harald A. Møller.

- Dette var skikkelig moro. Og for oss betyr det utrolig mye, sier direktør Vidar Eriksen til Dagbladet. Sammen med informasjonssjef Marius Tegneby og resten av Audi-staben tok han i mot utmerkelsen i Møllers bilmuseum på Frysja i Oslo.

En skinnende blank og splitter ny A3 er linet opp sammen med ei gammel boble og en Golf fra 80-tallet. Noe klarere bilde på hvor rivende bil-utviklingen har vært de siste åra, finner du ikke.

Skal selge 2000 Audi har hele tiden vært i front, og nye A3 er ikke noe unntak. Bilen er spekket med sikkerhetsteknologi, utslippsteknologi og teknologi som sikrer kjøreglede og komfort.

- Det er knallgard konkurranse i dette segmentet i Norge. Blant annet derfor er det svært viktig for oss å vinne denne prisen. Det gir oss forhåpentligvis et fortrinn i konkurransen, sier Eriksen, som har en målsetting om å få 2000 nye A3'er ut på norske veier neste år. 

- Jeg er spesielt glad for at juryen så sterkt poengterer at Audi har det lille ekstra, at de har sett og merket seg det. Det er akkurat det vi streber etter og fokuserer på, at vi hele tiden skal være litt bedre enn konkurrentene. Denne prisen viser at vi har klart det, sier en fornøyd direktør.

Motiverende Informasjonssjef Marius Tegneby er minst like begeistret. Det er han som har jobben med å skaffe oppmerksomhet rundt Audis nye A3, og med Årets Bil-tittelen får han en flying start.

LITT EKSTRA: Audi A3 hadde det lille ekstra i forhold til konkurrentene. Det sikret seieren i Årets Bil. Foto: Øistein Norum Monsen
LITT EKSTRA: Audi A3 hadde det lille ekstra i forhold til konkurrentene. Det sikret seieren i Årets Bil. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Øyeblikk som dette er verdt å ta vare på. De betyr mye for motivasjon, både for oss og våre forhandlere. Nå gleder vi oss til å la vår entusiasme for nye Audi A3 smitte over på enda flere kunder, sier han mens champagnen flommer til fotografens ære i bilmuseet på Frysja.

Det vil ta noen år før den nye A3'en får fast tilhold der.

- Nei, denne bilen skal dit den hører hjemme, ut på veien!