Audi A7 avduket

Audi legger seg ut med landsmennene Porsche, BMW og Mercedes når de nå lanserer A7 Sportback.

||| (Dagbladet): Bilen som minner om en krysning mellom en A8 og en A5 Sportback er en ren fireseter og er Audis svar på biler som CLS, Panamera og BMW 5 serie Gran Turismo.  

Uten å ha prøvd bilen kan man i alle fall se en umiddelbar fordel med A7 kontra Gran Turismo, den er lekker å se på der Gran Turismo ser ut som om noen har kjørt i den bakfra.

For så vidt gjelder det samme i forhold til Panamera, men med tanke på at Porschen begynner på nær 1,7 millioner så blir nok ikke de to direkte konkurrenter.

Pris Prisene her til lands er ikke klare ennå, men ifølge importøren forventes det en pris rundt 750 000 for minste dieselvariant og 900 000 for den kraftigste dieselvarianten. Minstemann kommer for øvrig med fremhjulsdrift og resten av modellene kommer med Quattro systemet.

Stor bil A7 er tett på fem meter lang og to meter bred, men måler ikke mer enn 1,42 i høyden. Dermed bør det være duket for et ganske sportslig utseende til tross for størrelsen. Audi selv kaller den estetisk og atletisk, og det er kanskje ikke den verste beskrivelsen. Bilen kommer til Norge i månedsskiftet oktober/november.