Audis dieseldrevne familie-SUV får ytelser som en sportsbil

Den er den første av sitt slag og bruker 0,7 på mila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bilen er kanskje ikke helt ny, ei heller motoren, men sammen er de dynamitt! Vi snakker om SUV-en Audi Q5, som har fått den råsterke trelitersdieselen fra Audi A6 med 313 hestekrefter og lastebilsterke 650 Newtonmeter.

V6-dieselen, med direkte innsprøytning og twin-turbo, har fullt dreiemoment fra lave 1450 o/min. Det, og de 313 hestene, sender den fra stillestående til 100 km/t på skarve 5,1 sekunder. Toppfarten er typisk Audi begrenset til 250 km/t, noe vi vil tro er nok i en såpass liten SUV som Q5 — SQ5 TDI, som den så fint heter.

Vi har selv erfart at dunderdieselen er gjerrig på forbruket, og ifølge produsenten er oppgitt forbruk på småpene 0,72 l/mil ved blandet kjøring.

Sport, sport, sport En åttetrinns DSG-dobbelklutsj girkasse sender kreftene ut til de fire hjulene i dimensjon 245/45R20. Om det blir for spett, leveres også bilen med 21-tommers hjul som ekstrautstyr.

SQ5 leveres også med Audi Drive Select, som gjør at du kan tilpasse bilen etter kjørestil. SQ5 er med sitt sportsunderstell senket tre centimeter i forhold til en vanlig Q5. Vi snakker derfor om en firehjulstrekker som passer bedre til kjøring i byjungelen enn i terrenget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer