EPLER OG PÆRER: I Normandie nord i Frankrike produseres Calvados på lokale eple- og pæresorter. Foto: COLOURBOX
EPLER OG PÆRER: I Normandie nord i Frankrike produseres Calvados på lokale eple- og pæresorter. Foto: COLOURBOXVis mer

Av Frankrikes edle brennevinstyper er det bare én som ikke lages på druer

Vi har testet Calvados.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Av Frankrikes edle brennevinstyper er det kun én som ikke er laget på druer. I Normandie nord i Frankrike produseres Calvados på lokale eple- og pæresorter.

Det er epler som er hovedingrediens og gir brennevinet en særegen karakter som skiller seg fra Cognac og Armagnac.

En rekke lokale eplesorter som bidrar med forskjellige egenskaper høstes på forskjellige tidspunkt rundt oktober måned. Etter pressing av eplene går deretter eplesideren gjennom en gjæringsprosess i noen måneder før destillasjon er neste stopp.

Gjennom flere destillasjonstrinn oppnår mosten en styrke på opptil 72 prosent.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn