EPLER OG PÆRER: I Normandie nord i Frankrike produseres Calvados på lokale eple- og pæresorter. Foto: COLOURBOX
EPLER OG PÆRER: I Normandie nord i Frankrike produseres Calvados på lokale eple- og pæresorter. Foto: COLOURBOXVis mer

Av Frankrikes edle brennevinstyper er det bare én som ikke lages på druer

Vi har testet Calvados.

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

ROBERT LIE: Dagbladets vinekspert Robert Lie er daglig leder for Bagatelle i Oslo. Lie er fire ganger kåret til Norges beste sommelier (vinkelner), og har som eneste nordmann vunnet et europeisk mesterskap for sommelierer. Han har tidligere vært vinansvarlig ved Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden og seinest Grefsenkollen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

(Dagbladet Endelig fredag): Av Frankrikes edle brennevinstyper er det kun én som ikke er laget på druer. I Normandie nord i Frankrike produseres Calvados på lokale eple- og pæresorter.

Det er epler som er hovedingrediens og gir brennevinet en særegen karakter som skiller seg fra Cognac og Armagnac.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn