Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Avføring på veggen og blod i senga

Her er nordmenns verste pakkereiser.

DRITT: Det er ikke avføring du håper å møte når du reiser til sydligere strøk. Men det kan være lurt å være forberedt på det.  Foto: All Over Press
DRITT: Det er ikke avføring du håper å møte når du reiser til sydligere strøk. Men det kan være lurt å være forberedt på det. Foto: All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide: Hva er det ekleste du kan se for deg å finne på et hotell? Edderkopper? Blod? Maur? Halvdøde katter? Kakerlakker? Urin?

Eller kanskje selveste toppen av kransekaka: Menneskelig avføring?

Da bør du ikke lese videre. 2013 var nemlig året da nordmenn møtte alle disse vederstyggelighetene på sine pakkereiser.

Mange klaget til pakkereisenemnda, som kan be reiseoperatøren rydde opp, først og fremst ved økonomisk kompensering. Her er de ekleste høydepunktene fra fjorårets ekleste klager.

Avføring på vegger, i basseng, på do • En familie fikk magesmerter, feber, oppkast og diaré etter ferie i Tyrkia. De mistenker at grunnen kan være avføring i barnebassenget. «Personalet tok hånd om det ved å bruke en sugemaskin og fikk opp avføringen. Vannet ble ikke byttet,» forteller vedtaket fra pakkereisenemnda.
Kompensasjon: 7500 kroner • Under sitt opphold i Tyrkia opplevde klager at bassenget daglig ble stengt, på grunn av avføring i bassenget. Gjester skal også ha hatt nakne barn i restauranten og vasket bort avføring på fellestoalettet.
Kompensasjon: Ingen • Et hotell på Kreta i Hellas hadde fått en litt vel kreativ dekorasjon: «På veggene i gangen var det noe som så ut som menneskelige ekskrementer — og det var det,» skrives det i vedtaket. Det skal også ha luktet kloakk hver gang de dro ned i do.
Kompensasjon: 3420 kroner • Gjestene på et hotell i Hellas måtte leve i kloakklukt hver eneste ettermiddag, i tillegg til å finne en dobørste «full av ekskrementer».
Kompensasjon: Ingen
Få også med deg «Summelyden med påfølgende dunk» som sikret den norske familien 12 000 kroner.

Urin, blod, «halvdøde katter» • I Miami bodde en norsk familie på et hotell som luktet både mugg og urin. De fikk et nytt rom uten tillegg i prisen, men fikk dessverre den samme lukten med på kjøpet.
Kompensasjon: Ingen • Leiligheten på Tenerife skulle ha både havutsikt og god standard, men var nedslitt, vendt mot en sidegate og luktet urin og mugg. «Det var også hundrevis av edderkopper, hvis de satte igjen sjokolade på bordet eller sølte juice,» forteller pakkereisenemndas vedtak.
Kompensasjon: 5000 kroner • Sharm el Sheikh i Egypt bød norske turister på et «usharmerende» hotell som var «så skittent at det var ubeboelig». I tillegg til muselort i kjøleskapet, søppel og «halvdøde katter overalt», måtte de sove i tepper uten dynetrekk, dandert med blodflekker.
Kompensasjon: 1803 kroner
Kakerlakker, maur, døde fluer • På et hotellrom på Bali ferierte klager blant avføring fra kakerlakker, døde fluer på veggen og rester av menneskelig avføring ved dopapirholderen.
Kompensasjon: Ingen • I byen Eilat i Israel måtte norske turister vente tre timer på et rom. Da de først kom seg inn «falt sengen sammen og de så en død kakerlakk».
Kompensasjon: Ingen • Maur snek seg med i hele 14 vedtak fra pakkereisenemnda i 2013. For eksempel fikk en turist på Kreta visstnok ødelagt ferien på grunn av kakerlakker, beltedyr og maur i leiligheten. De standhaftige krekene ga seg ikke engang etter intens spraying med insektsmiddel. Nemnda sier insekter vanligvis ikke gir grunn til kompensasjon, med mindre problemet er «større enn det man normalt må forvente».
Kompensasjon: Ingen
(Dette er bare utdrag fra klagene, og ikke nødvendigvis hovedpoenget eller grunnen til at klagerne fikk kompensasjon. Av de som ikke har fått kompensasjon gjennom nemnda, har flere fått noe fra reiseselskapet. Følg lenkene for fulle avgjørelser.)

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Les også:
Dårlig guide? Få pengene tilbake!

Fungerer ikke air condition på hotellrommet, kan du få erstatning
Ble ikke ferien slik du hadde håpet? Slik klager du!

Hele Norges coronakart