Du leser nå Dagbladet Pluss

Ba kona fotografere veien til døden

Da ektemannen til Gry Kristiansdatter Lilleng ble rammet av ALS, ga han kona et ærefullt oppdrag – og en helt unik gave.

PÅ FOTOSAFARI: Dette bildet er tatt høsten 2016, og er det første bildet som inngår i den kronologiske fotoutstillingen. Arne Lilleng er fotografert av kona på fotosafari på Senja.
PÅ FOTOSAFARI: Dette bildet er tatt høsten 2016, og er det første bildet som inngår i den kronologiske fotoutstillingen. Arne Lilleng er fotografert av kona på fotosafari på Senja.Vis mer

- Jeg er særlig glad i dette bildet, sier Gry Kristiansdatter Lilleng (57).

Hun viser fram et fotografi av ektemannen Arne Lilleng, tatt av henne selv på Senja høsten 2016. Det sølvgrå håret er kjemmet bakover, og han er sporty antrukket i turbukse og høyhalset ullgenser. I høyrehånda holder han et kamera.

For utenforstående er det nærmest umulig å se at denne staute mannen nylig har fått vite at han er alvorlig syk, rammet av nervesykdommen ALS. Og at han på dette tidspunktet ikke har mer enn knapt halvannet år igjen å leve.

Utover liv og død

Historien om Gry og Arne startet i 2005. Begge hadde langvarige forhold bak seg og voksne barn på hver sin kant. Da Arne først begynte å vise interesse for Gry, var hun tydelig på at hun ikke var interessert i å innlede noe nytt. Men han ga seg ikke, og etter flere ukers intens jakt fikk han endelig Gry for seg selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.