Babyboom hos lemurene i Dyre­parken i Kristiansand

For første gang på åtte år er det unger hos ringhalelemurene i Dyreparken i Kristiansand. Hele tre lemurbabyer kom til verden forrige uke. 

Tre nye ringhalelemurunger kom til verden i Dyreparken i Kristiansand forrige uke. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken / NTB scanpix
Tre nye ringhalelemurunger kom til verden i Dyreparken i Kristiansand forrige uke. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De tre fødslene skjedde i forrige uke med få dagers mellomrom og den eldste av de tre er nå rett over en uke gammel. Biolog i Dyreparken, Helene Axelsen, kan med begeistring meddele at alt ser veldig lovende ut.

– Det ser ut til at alle de tre mødrene tar godt vare på ungen sin og sørger for både stell og mat. I tillegg hjelper de også til med hverandres unger, noe som er utrolig gøy å se, forteller Axelsen.

Dette er første gang siden 2010 at det er unger hos ringhalelemurene i Dyreparken. Det har vært fødsler ved et par anledninger etter dette, men grunnet sykdom eller komplikasjoner ved fødsel har ikke ungene overlevd mange dagene. Axelsen er likevel veldig optimistisk for fremtiden til disse tre små.

Vanskelig å få øye på

– Den eldste er allerede over en uke gammel og ser veldig frisk og fin ut. Den har til og med begynt å klatre bitte litt på egen hånd, noe som er et kjempegodt tegn, sier hun.

Bakgrunnen for babyboomen er at det i fjor høst kom tre nye lemurhunner til Kristiansand fra Wildlands zoo i Nederland. De ble satt inn i en flokk bestående av 13 hanner, og resultatet av denne nye sammensetningen er nå at alle de tre hunnene har fått hver sin unge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer