Babystolen som vokser med barnet

Nå kan babyen sitte til bords fra første stund.

NY BABYSTOL:  Angel kan brukes fra nyfødt til fire årsalderern ved å skifte fra vugge til vippestol og til sittestol. To norske designere står barn, mens den er produsert av danske Baby Dan. FOTO: Produsentene
NY BABYSTOL: Angel kan brukes fra nyfødt til fire årsalderern ved å skifte fra vugge til vippestol og til sittestol. To norske designere står barn, mens den er produsert av danske Baby Dan. FOTO: ProdusenteneVis mer

||| - Hensikten vår er å lage et produkt som får barnet opp til familiebordet på en trygg måte, og som kan følge barnet fra det er nyfødt til det er rundt fire år gammelt, sier Nils Seiersten, designer og en av gründerne bak produktet Angel.

I Norge er den mest kjøpte barnestolen klassikeren Tripp Trapp- stolen. Men den kan ikke brukes før barnet er rundt seks måneder gammelt.

Vant pris Sammen med ingeniør Geir Jarle Jensen har han brukt nær tre år på å utvikle Angel. Produktet består av en ramme/ understell i tre, og en sovebag, regulerbar vippestol og en høy sittestol som foreldre kan sette på understellet og bytte ut etterhvert som barnet vokser.

- Det var viktig for oss at foreldre føler at de kan kjøpe ett produkt og ikke tre. Gjenbruk og flerbruk er viktige stikkord, sier Nils Seiertsen.

Kommer i høst Nylig vant det prisen for nyskapning på den tyske barneutstyrsmessen Kind & Jugend i Tyskland . Det er også nominert til Årets nyhet under Barn och Baby- messen i Sverige som begynner i dag.

Angel skal koste rundt kr 4000 og vil være på det norske markedet i løpet av november 2010.

i 2008 testet Foreldre & Barn vippestoler, og fant ut at sikkerheten var svært varierende. Vi har også testet høye barnestoler.

Her kan du se hvordan du best sikrere hjemmet ditt med små barn i huset.

Nordisk materiale Designerene har også villet bruke tre i produktet.

- Mange av de europeiske og amerikanske babyproduktene er laget av stål og plastikk. Vi ville bruke tre for å å sette et skandinavisk preg på produktet vårt, sier Nils Seiersten.

Les også:

Det gravide ikke tør spørre om
Så lite hjelper akupunktur når du skal føde
Billig vinterdress best i test
Les dette hvis du skal bli pappa

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.