Bærtid: Prøv blå pizza og gratinert trollkrem

Sett bær på bordet i september.

TYTTEBÆRFAVORITT: Den tradisjonelle trollkremen er både delikat og fristende, og hører med som avslutning på en vellykket tyttebærtur.  Her sukkerbrød med gratinert trollkrem. Foto: METTE MØLLER
TYTTEBÆRFAVORITT: Den tradisjonelle trollkremen er både delikat og fristende, og hører med som avslutning på en vellykket tyttebærtur. Her sukkerbrød med gratinert trollkrem. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Kokken på Vianvang mener bærturer i skog og mark er en flott tradisjon som vi må ta vare på.

Han synes også det hører med å lage noe ekstra godt etter en vellykket tur med bærplukkeren.

Gjerne noe lettvint som kan lages så snart bærene er kommet i hus.

Rosa og delikat -Trollkrem er genialt, og en typisk norsk høstdessert. Den er så enkel å piske sammen, og er en flott ting å lage sammen med ungene.

Alle barnehager som har mulighet bør ta med ungene ut for å plukke «tyting», og lage en diger porsjon trollkrem etterpå, sier Brimi.

Tyttebær heter «tyting» på Brimis dialekt, og de små, røde og svært sunne bærene gir en rosa og delikat farge på kremen når de piskes sammen med eggehviter og sukker.

- «Tyting» har en egenartet, god og opprinnelig smak. Men bæret er litt syrlig, så det er viktig å passe på å bruke nok sukker i trollkremen.

Spis kremen som den er, eller prøv den på en sprø vaffel eller et nystekt sukkerbrød, anbefaler Brimi, og setter fram et delikat, rosa og etter eget utsagn «litt barnslig» trollkrempyntet sukkerbrød til fotografering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.