MÅ STENGE: Restaurant Bagatelle i Bygdøy Allé stenger med øyeblikkelig virkning. Restauranten har mistet skjenkebevillingen og alle ansatte er permitert.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MÅ STENGE: Restaurant Bagatelle i Bygdøy Allé stenger med øyeblikkelig virkning. Restauranten har mistet skjenkebevillingen og alle ansatte er permitert. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Bagatelle fratatt skjenkebevillingen

Dørene stenges umiddelbart.

Den fasjonable restauranten Bagatelle i Oslo har mistet skjenkebevillingen. Dørene stenges umiddelbart, og de ansatte permitteres inntil ny bevilling er på plass.

Bakgrunnen for at kommunens næringsetat trekker tilbake skjenkebevillingen er eierskapet bak restaurantselskapet.

I forbindelse med at restaurant Bagatelle ble bygget om og omprofilert høsten 2010, ble det besluttet at aksjene i AS Bagatelle skulle overføres fra AS Holding til Kistefos AS, to selskaper som begge har forretningsmannen Christen Sveaas som eier.

Alkoholloven - Ettersom eierskapet i AS Holding og Kistefos AS er identisk, ble transaksjonen av eier ikke definert som en overdragelse som ville utløse krav om ny søknad om skjenkebevilling, heter det i en pressemelding fra Kistefos.

Alkoholloven kommer imidlertid til anvendelse ved overdragelse av aksjene i en virksomhet som dette, og det må innhentes ny bevilling. Søknad om ny bevilling ble torsdag levert næringsetaten, opplyser styreformann Erik Wahlstrøm i Bagatelle.

Michelin-stjerner Under Eyvind Hellstrøms ledelse ble Bagatelle i 1986 den første norske restauranten med stjerne i Michelin-guiden, og seks år senere oppnådde den enda én stjerne.

På grunn av en langvarig konflikt med eier Christen Sveaas sa Hellstrøm opp i slutten av 2009 og fikk følge av alle de ansatte.
Restauranten var etter dette stengt i et drøyt år og har nå ingen Michelin-stjerner.

(NTB)