Bak deg tilbake til smaken av sommer

Saftige kaker med bær lyser opp høstmørket.

BJØRNEBÆRKAKE: Smaker like nydelig som den ser ut. Foto: ALL OVER PRESS
BJØRNEBÆRKAKE: Smaker like nydelig som den ser ut. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Allers.no):  Jordbær, blåbær, bjørnebær eller bringebær. Alle liker kaker med bær.

Med bær i fyllet blir kakene friske og gode og ikke minst saftige.

Du kan bruke både ferske og frosne bær.

KREMETE JORDBÆRPAI (8-10 biter)

Lag hjemmelaget paideig, eller ta en snarvei og kjøp den ferdig. I stedet for jordbær kan du bruke andre typer bær, alt etter hva du liker!

Paibunn:• 200 g hvetemel• 150 g smør• 2 ss vann (eller 1 ferdig paideig fra kjøledisken)   

Fyll:• 200 g kesam, original• 2 dl kremfløte• 2 ss maisenna• 1 ½ dl melis• revet skall av ½ appelsin• 5 egg• 225 g jordbær

Pynt:• revet appelsinskall• mynte• jordbær

1. Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt til en fast deig, gjerne i en food prosessor. Kle en smurt form, 24 cm  i diameter, med paideigen og prikk med en gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter. (Eller bruk ferdig paibunn og følg anvisningen på pakken).

2. Bland sammen kesam, fløte, maisenna, melis og appelsinskall. Tilsett eggene, ett av gangen, og pisk sammen. Hell røren i paiskallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer