Bak rattet på denne viser du resten av verden hekken

Synes du at du har sett den før?

Hommage: Konseptet er en hyllest til forgjengeren fra 70-tallet, la oss håpe at de hyller den hele veien til produksjonslinjen. Foto: BMW
Hommage: Konseptet er en hyllest til forgjengeren fra 70-tallet, la oss håpe at de hyller den hele veien til produksjonslinjen. Foto: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): BMW-konseptet M1 Hommage ble vist på fasjonable Concorso d'Eleganza Villa d'Este i 2008, og slo pusten ut av en samlet bilverden.

Nå kan den komme på veien.

Svenske Automotorsport skriver at BMW går med seriøse planer om å gjøre drøm til virkelighet i 2016.

Ventetiden skyldes til dels at den nært forestående BMW i8 skal få tid til å etablere seg før storebror M1 kommer på markedet, om den faktisk blir hetende M1. Kraftplugg Det er vanskelig å spå hva en bil som er fire år unna kommer til å stille med av krefter, men i og med at konkurrentene heter Audi R8 og Mercedes SLS AMG stiller den neppe med kniv i en pistolduell.

Automotorsport antyder hele 600 hester fra en midtmontert biturbo V8er. Kombinert med en tørrvekt rundt 1250 kilo resulterer det i så fall i nakkevrengende akselerasjon og en toppfart rundt 330 kilometer i timen. M1? I likhet med SLS AMG som er bygd av tuningavdelingen til Mercedes, AMG, blir super-BMW-en M-avdelingen sitt hjertebarn.

De som er kjent med hva den gjengen gjør med BMWs andre modeller rynker neppe på nesen av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer