NORSK-ITALIENSK: Arne Brimis favorittpizza er pizza med spekeskinke og vellagret Jarlsbergost. Foto: METTE MØLLER
NORSK-ITALIENSK: Arne Brimis favorittpizza er pizza med spekeskinke og vellagret Jarlsbergost. Foto: METTE MØLLERVis mer

Baker du bedre pizza enn Arne Brimi?

Bli med på vår pizzakonkurranse. Vinn en pizzaovn.

• Flere matsaker på db.no/mat

Som nordmenn flest setter Brimi den italienske pizzaen høyt.

BRIMIS BESTE: Brimi er kjent for norsk mat, men setter stor pris på en skikkelig hjemmelaget pizza. Foto: METTE MØLLER
BRIMIS BESTE: Brimi er kjent for norsk mat, men setter stor pris på en skikkelig hjemmelaget pizza. Foto: METTE MØLLER Vis mer

En tynn og luftig bunn dekket med enkel tomatsaus og god ost er grunnlaget for Brimis beste pizza.

Akkurat slik en klassisk pizza Margherita serveres i Italia.

Norsk-italiensk Men han bytter ut italienernes mozzarellaost med vellagret Jarlsberg, og legger på et lag med tynne skiver norsk spekeskinke straks pizzaen er tatt ut av ovnen.


Småpizzaer med gode oster
Småpizzaer med gode oster Vis mer

- Jeg synes denne pizzaen er fenomenalt god. Enkle og grunnleggende smaker. Pizza skal være raskt å lage og smake ekte og godt, sier Brimi.

- Jobben ligger i bunnen og sausen. Det må gjøres ordentlig, men det trenger ikke ta så lag tid.

La deg inspirere Lager du enda bedre pizza enn Brimi? En pizza du alltid får skryt for?

Bli med i Dagbladets pizzakonkurranse. Snart kårer vi «Norges beste pizza».

GODT PAR: Spekeskinke og parmesan. Foto: METTE MØLLER
GODT PAR: Spekeskinke og parmesan. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Send inn din oppskrift til mat@dagbladet.no innen lørdag 14.februar. Vinneren får en pizzaovn.

Hvem som vinner får du vite i Dagbladet 20.februar.
Enkelt Pizzabunnen lager Brimi på enkelt vis. Alle ingrediensene oppi en foodprosessor og så fem minutters kjøring på lav fart.

Deigen heves en halv times tid, og så er det bare å trille og kjevle ut runde bunner av ønsket størrelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Baker du bedre pizza enn Arne Brimi?

- Pizzabunnen skal ha lite gjær, og stekes god og sprø på høy varme, sier Brimi.

Frys ned Han anbefaler å fryse ned halvstekte pizzabunner, da kan hjemmelaget pizza absolutt konkurrere med ferdigpizza tidsmessig.

- Det er merkelig at vi nordmenn som bruker så mye fritid i andre land og opplever alle slags gode pizzarestauranter, ikke lar oss inspirere mer.

EKTE VARE: Pizza er supergodt, særlig om du bruker tid og kjærlighet på den. Lager du en pizza du får skryt for? Send inn oppskriften og vær med på vår store konkurranse.  Foto: MATS WIDEN/KAGGE FORLAG
EKTE VARE: Pizza er supergodt, særlig om du bruker tid og kjærlighet på den. Lager du en pizza du får skryt for? Send inn oppskriften og vær med på vår store konkurranse. Foto: MATS WIDEN/KAGGE FORLAG Vis mer

Vi bare fortsetter å kjøpe ferdigpizza. Hvorfor gjør vi det? Det må ha med tidsbruk å gjøre - i alle fall ikke smak, sier Brimi.

For å inspirere flere til å velge hjemmelaget pizza, foreslår Brimi en enkel tomatsaus som er rask å koke sammen.