Baksetet er ett av de bredeste vi har sett

Denne SUV-en er ren nytelse.

GOD PLASS: Plass pleier ikke å være SUV-ers sterkeste side. I ML er det imidlertid mer enn nok plass til både passasjerer og bagasje. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
GOD PLASS: Plass pleier ikke å være SUV-ers sterkeste side. I ML er det imidlertid mer enn nok plass til både passasjerer og bagasje. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes ML sees av mange som den bilen som startet trenden med luksus-SUV-er. Det fantes andre luksuriøse modeller før den kom på markedet i 1997, som for eksempel Range Rover, men de tok aldri av her til lands.

Nå er den tredje generasjonen av ML på veien, og vi har allerede testet den med den mindre 250 BlueTEC-motoren. Mange mener imidlertid at biler som dette skal ha en bamsesterk sekserdiesel under panseret. Vi ser poenget, men en grundigere test må til for å se om det er tilfellet.

Kjøreegenskaper: 5 På bare veier er ML en drøm å kjøre. Styrefølelsen er bedre enn i mange andre biler på denne størrelsen, og understellet henger godt med - så lenge du ikke blir for brå i bevegelsene. Den oppleves som trygg i de aller fleste situasjoner, og den høye førerposisjonen gjør at du har god utsikt til alt som skjer rundt deg.

Det er imidlertid situasjoner hvor ML absolutt ikke er i sitt ess, og det er i de situasjonene mange tror de trenger SUV. Når det blir veldig glatt på veien merker man veldig godt at bilen veier langt over to tonn. Grepet forsvinner relativt brått ved litt for høy fart, og hekken har ingen betenkeligheter med å stikke til siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer