Følg med: Det kan bli dyrt å spare i IPS hvis du ikke er oppmerksom på kostnadene som følger med sparingen. Foto: NTB Scanpix
Følg med: Det kan bli dyrt å spare i IPS hvis du ikke er oppmerksom på kostnadene som følger med sparingen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ny spareordning:

Banken kan spise gullpensjonen. Dette må du se opp for

Den nye ordningen for skattefavorisert pensjonssparing, IPS, skal gjøre det mer lønnsomt å spare. Men du risikerer at skattefordelen spises opp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dersom du er uoppmerksom er det bare leverandøren som får gevinsten, ikke du. Leverandøren kan tjene en halv million kroner bare i forvaltningsavgifter på din pensjonssparing, mener Birger Myhr, daglig leder i Pensjonseksperten.

Etter planen skal den nye IPS-ordningen (Innskuddsbasert pensjonssparing) tre i kraft 1. november. Ordningen innebærer at den enkelte kan sette av inntil 40 000 kroner per år, og innskuddet er fradragsberettiget i skattemeldingen. Spart skatt blir dermed inntil 9600 kroner årlig.

Men høye kostnader gjør at det ikke nødvendigvis blir så lukrativt å spare i det nye IPS-produktet som mange tror, mener Myhr. Det skyldes blant annet beskatning ved uttak og forvaltningskostnader.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn