Barcelonas råeste hotell

- Et fantastisk sted for interiør- og arkitekturinteresserte, sier trendekspert.

EN BLONDEVERDEN: Loungeområdet er innredet med hvite "draperier" fra taket og ditto møbler. Den høye Chesterfield-aktige lenestolen "Bergere-Legre"-stolen i front har Urquiola selv designet for De Padova.  FOTO: GEORGE APOSTOLIDIS
EN BLONDEVERDEN: Loungeområdet er innredet med hvite "draperier" fra taket og ditto møbler. Den høye Chesterfield-aktige lenestolen "Bergere-Legre"-stolen i front har Urquiola selv designet for De Padova. FOTO: GEORGE APOSTOLIDISVis mer

Med sprakende, skinnende flater, blondeforheng i spisesalen og avantgardemøbler av eget design løfter den baskiske designstjerne Patricia Urquiola hotellinteriørene til himmels.

Storbyferien løftes til nye høyder om du velger et hotell med særpreg.

Dette nyinnredete designhotellet ligger i en tradsjonell 1950-tallsbygning ved Barcelonas stolte paradegate Passieg de Gracia.

RO OG SMAK: Urqiolas hvilestol fra B&B Italias  "Lazy Seating Collection"-kolleksjon matcher luksusinteriøret.  FOTO: Mandarin Oriental
RO OG SMAK: Urqiolas hvilestol fra B&B Italias "Lazy Seating Collection"-kolleksjon matcher luksusinteriøret. FOTO: Mandarin Oriental Vis mer

Men det er ikke mye hverdagslig over de superkreative interiørene som den internasjonale designstjerne, "The Hurricane" Patricia Urquiola har skapt i både i fellesrom og i hvert enkelt hotellrom.

Hotellet er verd turen - Helheten i Mandarin Oriental er utrolig sofistikert, sier sosialantropolog Gunn-Helen Øye. - Når hoteller klarer å legge til denne type design og arkitektoniske dimensjoner til stedet får man en vanvittig bonusopplevelse bare ved å bo der.

Wow-hotell - Den store wow!- følelsen og nysgjerrigheten som pirres i interiører som i Mandarin Oriental er nesten verd turen til Barcelona i seg selv, mener eksperten. Dette er fantastisk sted, ikke minst for alle interiør- og arkitekturelskere, sier hun til Bonytt.no.

Patricias egne møbler Urquiola har bevart litt av bygningens originale inventar, og i vanlig, uttrykksfull stil slått ut håret med mange møbler som hun selv har tegnet for noen av verdens mest anerkjente møbel og lysprodusenter.

Her finner vi derfor oppsiktsvekkende designobjekter fra både B&B Italia, DePadova,Moroso og Flos.

Stort spenn I restaurant Moments og i andre rom er møbler både fra hennes tidlige periode inspirert av skandinaviske designmøbler sammen de nyere, noe mer pompøse innslag som hennes høyryggete stoler i Chesterfield - og påfugl-stil.

Fra herreklubbens tid Som et minne fra tidligere tider, da bygningen var en ekslusiv herreklubb pryder et skotskmønstret gulvteppe Bankers Bar. Og i restaurant Blanc er et fransk langbord det visuelle blikkfang.

Utsikten er gratis Fra takterrassen ser du Barcelonas skyline og paradegaten Passeig de Gracia.

Her oppe finner du "Barcelona"-og "Terrasse"-suitene på 90 kvm og egen spisestue. Døgnpris fra kr 30.000.

PANG-PANORAMA: Utsikt fra soverommet og over Barcelonas skyline.  Foto: Mandarin Oriental
PANG-PANORAMA: Utsikt fra soverommet og over Barcelonas skyline. Foto: Mandarin Oriental Vis mer

Mandarin Oriental Barcelona har 98 rom.

Prisen pr dobbeltrom er ca. kr 5000, mandarinoriental.com

Attraksjoner i Barcelona * La Pedrera (Casa Mila) tegnet av den verdenskjente Barcelona-arkitekt Antoni Gaudi (1852-1926) ligger like ved hotellet. I dette huset er det ikke en rett linje og interiørene tar fullstendig pusten fra deg.

* Park Guell er et annet eventyrlig område fylt opp av Gaudis magiske arbeider. Her kan du til og med gå på taket av mesterens verker. Hele parken står på Unescos Verdensarvliste.

HISTORISK SYN: Fra terrassen ser du over Barcelonas paradegate Passeig de Gracia.  Foto: Mandarin Oriental
HISTORISK SYN: Fra terrassen ser du over Barcelonas paradegate Passeig de Gracia. Foto: Mandarin Oriental Vis mer

* Joan Miro -museet på Montjuic-høyden er en fredlig oase med besnærende kunst og utsyn over hele byen.

* Bar Celta, tapasbar og cafe, har et interiør som er en attraksjon i seg selv.

Har du andre tips til Barcelonas attraksjoner? Del dem i kommentarfeltet under saken.

Les mer: Er Holmlia-huset Norges tøffeste?

STRÅLENDE: Det gullglitrende taket er et varemerke for Mandarin Orientals hoteller.  Foto: GEORGE APOSTOLIDIS
STRÅLENDE: Det gullglitrende taket er et varemerke for Mandarin Orientals hoteller. Foto: GEORGE APOSTOLIDIS Vis mer

11 kule ferdighus

Interiørblogger du bør følge

Slik bor arkitektene

KOM OG SPIS: Slik ser spisesalen ut. FOTO: Hotel Barcelona Produsent
KOM OG SPIS: Slik ser spisesalen ut. FOTO: Hotel Barcelona Produsent Vis mer

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

KUL ARKITEKTUR: Fra atriet strømmer lyset ned mot restaurant Blanc.  Foto: Mandarin Oriental
KUL ARKITEKTUR: Fra atriet strømmer lyset ned mot restaurant Blanc. Foto: Mandarin Oriental Vis mer
WOW: Her var det litt å se på. Til og med trappen opp til Antoni Gaudis eventyrlige boligkompleks "La Pedrera" er en attraksjon du sent vil glemme. Boligene ligger like ved hotellet.   Foto: Mandarin Oriental.
WOW: Her var det litt å se på. Til og med trappen opp til Antoni Gaudis eventyrlige boligkompleks "La Pedrera" er en attraksjon du sent vil glemme. Boligene ligger like ved hotellet. Foto: Mandarin Oriental. Vis mer