Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bare 7 prosent har gjort det, men stadig flere vil. Interessen for å bo privat i ferien øker

- Har lenge vært forbeholdt de mer spesielt interesserte.

 HOLLYWOOD:  Det er ikke alltid billig å leie private boliger. Dette huset i Hollywood Hills med sju soverom koster 2500 dollar pr. natt. Foto: SPLASH NEWS / NTB SCANPIX
HOLLYWOOD: Det er ikke alltid billig å leie private boliger. Dette huset i Hollywood Hills med sju soverom koster 2500 dollar pr. natt. Foto: SPLASH NEWS / NTB SCANPIX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Interessen for privat overnatting vokser raskt. Men ikke så mye som man skulle tro, etter alle omtalene av privat overnattingsstedet Airbnb.

I en fersk undersøkelse fra Virke, næringslivets nest største hovedorganisasjon, svarer 16 prosent at de kunne tenke seg å benytte en privat formidler type Airbnb eller Homeaway i forbindelse med feriereiser i 2016.

I fjor var det bare 7 prosent av de spurte som hadde benyttet dette i ferien. Blant dem over 60 år kan 10 prosent tenke seg å benytte privat formidling av overnatting ved feriereiser.

Oslofolk Undersøkelsen viser også at det er osloborgere som er mest positive.

 PROTESTER: Ansatte ved Airbnbs hovedkontor i San Francisco ser på heliumballonger i form av hus, som er hengt opp i protest mot selskapet. Foto: NTB SCANPIX
PROTESTER: Ansatte ved Airbnbs hovedkontor i San Francisco ser på heliumballonger i form av hus, som er hengt opp i protest mot selskapet. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Hele 28 prosent av oslofolket kan tenke seg, eller har planer, om å benytte privat overnatting på feriereiser eller ferieopphold.

Undersøkelsen viser også at interessen for privat overnatting øker med utdanning, inntekt og antall personer i husstanden.

- Denne typen aktører og produkter har lenge vært forbeholdt de mer spesielt interesserte. Vi ser nå at flere og flere får øynene opp for disse aktørene og produktene som tilbys. Så vil tiden vise hvor hurtig og i hvilken retning utviklingen vil gå, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør i Virke reise utland. 

Bruker mer i år Virkes befolkningsundersøkelse for 2016 viser også at folk er mer villige til å bruke penger på ferie igjen, etter å ha vært mer beskjedne med feriebudsjettet i fjor.

- Det synes som vi prioriterer ferie også i litt mer usikre økonomiske tider, sier McSeveny-Åril til Dagbladet.

Nordmenn verner om ferien sin og prioriterer å bruke penger på ferie om man har mulighet til det, mener han.

- Etter en nedgang i fjor ser vi nå at feriebudsjettene er tilbake på toppnivå, sier McSeveny-Åril.

Feriebudsjettet Virkes undersøkelse viser at et gjennomsnittlig feriebudsjett for en husstand i år er 45 800 kroner.

I 2015 var gjennomsnittsbudsjettet på 37 200 kroner. Det er en økning på 23 prosent sammenliknet med fjoråret, og 3,5 prosent over toppåret 2014.

Da brukte en norsk husholdning i gjennomsnitt 44 250 kroner, viser tidligere tall fra Virke.

 STØTTER:  Virgin Airlines-gründer teamer opp  med  med Airbnb-ansatte i Honolulu for å feire en ny flyrute til Hawaii. Foto: BOB RIPA JR / SIPA / NTB SCANPIX
STØTTER: Virgin Airlines-gründer teamer opp med med Airbnb-ansatte i Honolulu for å feire en ny flyrute til Hawaii. Foto: BOB RIPA JR / SIPA / NTB SCANPIX Vis mer

I år skal 60 prosent av oss til tilbringe sommerferien i utlandet, viser Virkes undersøkelse.

- Den norske sommeren preges av fjorårets vær, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke reise Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media