Bare ett merke tåler minusgrader

Skal vi tro mobilprodusentene selv.

ER DETTE GREIT? Å bruke mobilen i -8 kan gå helt fint, men produsentene ser helst at du ikke gjør det. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ER DETTE GREIT? Å bruke mobilen i -8 kan gå helt fint, men produsentene ser helst at du ikke gjør det. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide.no: Du har kanskje opplevd det selv på denne tida av året:

Du går ut, tar mobilen opp av lomma, og etter kort tid skrur den seg av til tross for at du hadde mer enn nok strøm igjen på batteriet.

Som vi har nevnt tidligere her på DinSide, kan det være problematisk å bruke smartmobilen når det er minusgrader ute.

Elektroniske produkter påvirkes nemlig av kulde. På mobiler ser man blant annet dette på batterikapasitet og hvordan skjermen fungerer.

I takt med at vi bruker telefonene våre stadig mer, opplever flere også at de streiker når vinteren setter inn. Men skal det egentlig være sånn?

Skal tåle norsk vinter - Alle mobiler som selges på det norske markedet skal kunne tåle norsk vintervær, forteller kommunikasjonssjef i Elkjøp, Øystein Schmidt, til DinSide.

Men, og her er det et stort men:

- Bare så lenge man holder seg innenfor produsentenes generelle anvisninger og bruker sunn fornuft, sier Schmidt.

- Er det noen telefoner som tåler kulde bedre enn andre?

- Nei, ren motstand mot kulde er relativt lik fra modell til modell og fra produsent til produsent. Produsentenes grenser varierer litt, men det er ikke store forskjeller, sier Schmidt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer