Du leser nå Dagbladet Pluss

Bare halvparten av påstandene i reklame for legemidler er riktige. Det kan være farlig

Også legene lar seg påvirke.

IKKE TIL Å STOLE PÅ? Reklamen for legemidler er ikke nødvendigvis korrekt viser nedslående norsk forskning. Foto: COLOURBOX
IKKE TIL Å STOLE PÅ? Reklamen for legemidler er ikke nødvendigvis korrekt viser nedslående norsk forskning. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Legene mottar mye reklame for legemidler. En ny, norsk studie viser at bare litt over halvparten av påstandene i reklamen leger mottar er korrekte og relevante.

Kristin Haugen Gladsø, Hedda Rosland Garberg og medarbeidere har gjort en studie av reklamen allmennpraktiserende leger mottar. Studien publiseres i dag i Tidsskrift for Den norske legeforening.

- Her står vi overfor en kilde som snakker sant halvparten av gangene. Den andre halvparten er sjelden ren løgn, men halvsannheter som gjør at legemiddelet kommer i et mer positivt lys, sier Lars Slørdal, professor i farmakologi ved NTNU og sisteforfatter av studien.

- Når halvparten av reklamen ikke holder mål, er det grunn til å være skeptisk til all reklame legemiddelindustrien står for, fortsetter han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.