Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Vintest

Bare én shot behøver du ikke å shotte, den kan nytes

Her er shottene som får deg i påskestemning.

ET LITE GLASS: I prinsippet kan en hvilken som helst drikkevaretype kategoriseres som shot, om man har den i et lite glass som drikkes i en munnfull, som denne Tequilaen med lime og salt. Foto: Shutetrstock / NTB Scanpix
ET LITE GLASS: I prinsippet kan en hvilken som helst drikkevaretype kategoriseres som shot, om man har den i et lite glass som drikkes i en munnfull, som denne Tequilaen med lime og salt. Foto: Shutetrstock / NTB Scanpix Vis mer

Shots blir i liten grad tatt seriøst som drikkevare, og det er som regel en del av opplevelsen at den skal frambringe grimaser og brekningsfornemmelse.

Hovedkriteriet for de fleste er nok å finne en type shot som gir ønsket effekt kombinert med at smaken er nogen lunde tålbar.

I prinsippet kan en hvilken som helst drikkevaretype kategoriseres som shot, om man har den i et lite glass som drikkes i en munnfull.

Høy alkoholstyrke

Det er likevel visse typer produkter som oftest er å finne i denne kategorien. Alt fra Tequila, Sambuca, Ratzenputs, Fireball, Fernet Branca, Gammel Dansk, Underberger osv. har fellesnevneren at de har høy alkoholstyrke og sødme eller bitterhet som fremste kjennetegn.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?