Barn får i seg 33 sukkerbiter daglig!

Ny sjokkrapport

NY UNDERSØKELSE OM SUKKER: Foreldre gir sine søte små for mye søtt. Foto: Colourbox
NY UNDERSØKELSE OM SUKKER: Foreldre gir sine søte små for mye søtt. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: En nylig publisert undersøkelse viser at europeiske barn får i seg nærmere 100 gram sukker daglig. Dette tilsvarer hele 33 sukkerbiter, eller mer enn en liter brus per dag.

Undersøkelsen ble foretatt blant 9000 barn i alderen 2-9 år. Ingen norske barn deltok, men i løpet av en periode på to år undersøkte man barn i Sverige, Belgia, Tyskland, Estland, Ungarn, Spania, Italia og Kypros.

Alt for høyt Resultatene viser at disse barna ikke hadde et tilfredstillende kosthold. I kostholdet utgjorde sukker i snitt en fjerdedel av energien de får fra mat. Verst var resultatene fra Tyskland, hvor barna fikk 30 prosent av energien fra sukker.

I vårt naboland Sverige lå resultatet på 22 prosent.

I følge professor i ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Christian A. Drevon, er det sannsynlig at norske barn ikke er særlig annerledes enn svenske.

- Brus er det som betyr mest for sukkerinntaket i Norge. Selv om inntaket av sukkerholdig brus har blitt mindre, er vi fortsatt blant dem som drikker mest brus i verden. Vi spiser dessuten mye godteri, sier han til Forskning.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer